torsdag den 31. marts 2011

Tunsalat


Dette er altid lækkert og skal altid laves fra bunden. Sådan noget købetunsalat er, som oftest, noget værre stads fyldt med dårlig kvalitets mayonaise og e-numre. Det er også hårrejsende så lidt tun der rent faktisk er i. Prøv at kig næste gang... Så vi laver den selv, ikke? Så hvor let det er!

1 dåse tun i olie eller vand, klart en smagssag
1 rødløg
saft af en halv citron
1 dl yoghurt eller creme fraiche
1 spsk mayonaisse
1 tsk grovkornet sennep
1 tsk salt
Masser af friskkværnet sort peber
2-3 tsk kapers
Evt. en friskklippet krydderurt, fx purløg, persille, karse, basilikum

Det er vores klassiske tunsalatopskrift, som især cheffotografen ynder at lave. Hak rødløget fint og klip kydderurten. Afdryp tunen grundigt og mos den med en gaffel. Rør alle ingredienserne sammen og smag til. Det var let, hva'?

Denne aften skulle det passe til peperonetaen, så vi blendede faktisk tunen for at få den lidt luftig. Vi havde ingen rødløg, så vi tilsætte lidt hvidløg og paprika i stedet. Og chili. Resultatet blev fint, men foretrækker den nok grov. Tilsæt blandede vi finthakket rød peberfrugt i for at give den lidt crunch. Det kan altid anbefales!

Dagens aftensmad bestod således af: Tunsalat, peperonata, friskbagt 4-kornsbrød, peberfrugt i stænger, friske gulerødder, lidt ost, oliven og en foie gras-agtig paté fra Ungarn med cornichoner!Ingen kommentarer:

Send en kommentar