fredag den 4. marts 2011

Kinesisk stegte ægnudler med frilandsgris og femkrydderi

Jeg elsker stegte nudler! Der er intet bedre end en skål krydrede, varme, stegte nudler med spice, sprøde grøntsager og lækkert kød. Man kan variere i det uendelige, brug det kød du har og de grøntsager der lige ligger i grøntskuffen – eller vælg dem du bedst kan lide. Jeg brugte frilandskoteletter fordi af en eller anden grund bruger jeg sjældent svinekød – synes det er lidt kedeligt – men her fungerer det perfekt! Og kvaliteten var i top. Igen, brug det kød/skaldyr du kan lide! Eller bare grøntsager hvis det er ved at være sidst på måneden…I denne version lavede jeg mit eget kinesiske femkrydderi, man kan også købe det færdiglavet. Det giver retten en fantastisk dybde, men man kan sagtens undlade det.

Hemmeligheden ved disse stegte nudler er at man steger nudlerne for sig og blander med det stegte færdiglavede ”fyld” til allersidst.

Her er til 2 personer:

250 g gode ægnudler, fx MIE fra Go-tan
200 g frilandsgris (1 kotelet)
2 gulerødder
½ squash
1 porre
1 rød peberfrugt
Ingefær efter behag
Frisk chili
2 fed hvidløg
Hoisinsauce
Soja
Sød chilisauce
Peanuts, gerne usaltede med skal

Samt

Hjemmelavet kinesisk femkrydderi:
Fennikelfrø, stjerneanis, kanel, sort peber og nelliker. Alle krydderier hele! Knus dem let i en morter eller kværn dem på din krydderikværn.

Start med at kog nudlerne i rigeligt vand efter anvisningen på pakken og tilsæt lidt olie – det gør at de ikke klistrer så meget. Dræn dem for vand og sæt til side, de må gerne blive kolde – det gør man endnu mere medgørlige.
Hak ingefær, chili og hvidløg fint. Skær gulerødder, squash og peberbrugt i ønskede størrelse og form – småt og aflangt fungerer godt til nudler. Porren bliver lidt skæg hvis man skærer den på den lange led… Ja, det er sjovt at lave mad! Skær til sidst kødet i tern.
Varm din største pande eller wok op med lidt olie. Tilsæt femkrydderiet og det hakkede ingefær, chili og hvidløg. Steg lidt og tilsæt kødet. Gennemsteg, gerne ved høj varme så der kommer lidt stegeskorpe, men uden det brænder på.
Tilsæt først gulerødder – de er nemlig en ”hård” grøntsag og skal have lidt længere. Dernæst de resterende grøntsager og steg 5 minutters tid mens der tilsættes et skvæt soja, hoisinsauce efter smag (det er sødt) og lidt sød chilisauce. Tilsæt til sidst peanuts og smag det til – måske skal det have lidt lime/citron/eddike for at holde den søde smag i ave?

Tag nu fyldet op på en tallerken og steg nudlerne for sig med lidt soja, giver både farve og smag. Måske skal du stege i to omgange for at få dem lidt sprøde. Tilsæt fyldet og bland så godt du kan, det er lidt svært – især hvis nudlerne klistrer.
Når mundvandet tager over, så servér hele herligheden i en stor skål eller portionsanret i mindre skåle. Limebåde og spisepinde gør oplevelsen ret autentisk. Enjoy! Ingen kommentarer:

Send en kommentar