Det er efterhånden blevet normalt at damebladsskribenter og Lene Hansson-agtige coach-mennesker prædiker at man ikke skal spise brød, pasta, ris, kartofler, skal holde sig fra kaffe og te, mejeriprodukter, alkohol, sukker, frugt, müsli, fedt osv osv. HUH? HVORFOR? Ja, det kan de snakke fanden et øre af, men intet er videnskabeligt bevist. Forleden så jeg en morgenmadsopskrift der betod af 2 spejlæg med paprika. Intet andet! Ad! Skal vi nu spise som bodybuildere?
Gør som du synes, jeg vil prædike en ny, revolutionerende ode: Spis varieret. Alt med måde. Nyd maden. Lav den selv. Der er ikke noget der hedder ”laster” i min verden. Kun nydelse, kvalitet og velsmag!
10 styks
10 g gær
700 ml vand
2 tsk kanel
2 tsk stødt kardemomme
200 g femgryn eller grovvalsede havregryn
100-200 g speltmel/fuldkornshvede
Tørrede frugter: Rosiner, mørke abrikoser, lyse abrikoser, tranebær
En håndfuld hakkede nødder
Hvedemel for resten
Hold nu op, de er gode de her boller!
SvarSletJeg var ellers lidt nervøs for, om de var blevet gode, da jeg to dejen ud af køleskabet, for dejen var ikke hævet ret meget, og den virkede virkelig tung, men de blev bare så gode! Serverede dem for min veninde der var hjemme på besøg fra et studieophold fra Kina og min kæreste og de spiste, til de var ved at revne!
Hvad temp. skal vandet have, når du kommer gæren i.Hvor mange gram ca.. vejer i tørrede frugter som du kommer i.????Hvor meget mel ca. i gram.?Jeg har ikke før bagt koldhævede boller, derfor er jeg i tvivl. Kan jeg gange opskriften med to, så jeg får dobbelt portion..? På forhånd mange tak for svaret...Hilsen Else.
SvarSletv4c68u9l56 p7n50t8j68 h8o34x9a23 v9d54x9d41 s1a39r3j46 r0j86p1t60
SvarSlet