søndag den 13. marts 2011

Creme Brulee

Den mest klassiske dessert nogensinde! Og for mig, også den mest frygtindgydende. Derfor havde jeg efter i 4 år at have ejet et creme brulee-sæt, nu endelig samlet mig mod til! Og det gik strålende! Creme brulee er en super enkel dessert og der er meget lidt hokus-pokus ved det. Det er faktisk næsten også billigt at lave! Medmindre man går amok i friske bær, som er den bedste garniture til creme brulee :)
Det var heller ikke let at finde en gennemskuelig opskrift! Der er masser af opskrifter, men de siger noget forskelligt! Forvirrende, jeg troede det var en magisk trick med krævede stor omhu og én præcis teknik at udføre! Opskriften fra http://www.kvalimad.dk/opskrifter/creme-brule indeholder også en lille video og logiske argumenter. Jeg bringer den også lige her. 

5 dl piskefløde
2 dl mælk
150 g sukker
3 hele æg eller 8 æggeblommer
kornene af en stang vanilje

Rørsukker

Ja, det er hele ingredienslisten! Tænd ovnen på 150 grader. Varm fløden, mælken, sukkeret, vaniljekornene og vaniljestænger op i en gryde. Når det lige begynder at boble aka. koge, tager du det af varmen og lader det køle af til det er lidt varmere end håndvarmt. Nu piskes æggene grundigt i, det hele hældes i ramekiner eller flade æggepander. Lav et vandbad i en bradepande, fx dit lasagnefad, sæt ramekinerne i og fyld fadet med vand indtil det når halvvejs på ramekinerne. Bag dem nu, i 30-50 minutter - hold øje! De skal være lidt "blævrede"i midten når du tager dem ud og afkøler dem i kølernen i mindst 4 timer til de er iskolde.

Nu er du klar til det sjove! Serveringen! Og inden servering af creme brulee skal man lave et tyndt lag karamel med en creme brulee-brænder-agtig-genstand. Hvis du har en sådan genstand......: Drys et tyndt lag grovkornet rørsukker på i et jævnt lag og brænd hurtigt med brænderen - især helt ude til kanten.
Vent 1 minut til karamellen er hård og servér evt. med friske bær eller en ananas-mynte-salat :)

Mmm... Vaniljecreme med karamellåg. Simpelt, men lækkert!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar