torsdag den 31. marts 2011

Peperonata


Italiensk peberfrugtdip. Jeg lavede dog en spansk version med en pakke grillede piquillopeberfrugter indkøbt i Barcelona. Hvis man ikke lige kan finde færdiggrillede peberfrugter, kan man tage 3 smukke røde peberfrugter, skære dem i 4 flade stykker, pensle dem med lidt olie og bage dem i ovnen i 30 minutter ved 225 grader indtil skallen er lidt sort. Det skal den være. Derefter afkøler man dem og følger samme fremgangsmåde som nedenfor.

1 pakke grillede, røde peberfrugter eller 3 hjemmelavede
2 dl solsikkekerner
Et skvæt olie
Lidt revet parmesan
1 fed hvidløg
Lidt frisk chili
1 tsk spansk, røget paprika picante
Peber, lidt salt

Start med at riste solsikkekernerne på en tør, hed pande. Afkøl dem lidt og blend derefter hele herligheden til en ensartet konsistens. Smag nu til. Smager den godt? Mangler den noget? Måske en 1/2 tsk sukker?

Man kan bruge peporonataen til mange ting: Som dip til tortillachips, brød, som smørrelse i sandwich eller burger. Som en art kold sauce til diverse kødretter. Jeg glæder mig til sommer hvor jeg tror den vil være eminent til grillede grøntsager, kød og pølser! Virkelig god fordi smagen er røget, krydret men samtidig frisk! Denne aften brugte vi den som dip sammen med tunsalat til friskbagt brød.

1 kommentar: