torsdag den 31. marts 2011

Snyderugbrød

Nogle gange skal det gå stærkt! Og eftersom nogle af os skal rejse på lørdag *host undertegnede host til Lissabon* var der ikke lige to dage til at bage et ordentligt rugbrød. Derfor kan man i en snæver vending smide det her sammen på ca. 5 minutter, bage i 1 1/2 time, køle af i 2 timer og så er der velsmagende fake-rugbrød. Opskriften er lidt kontroversiel, men det fungerer sgu. Man skal bare helst bruge kærnemælk, det bliver bedre med det! Har prøvet med yoghurt - ikke det samme.
Tror opskriften oprindeligt stammer fra en "Manuel-til-at-flytte-hjemmefra"-agtig-bog. Igen kan man variere kernerne, i går brugte jeg fx hvedekerner i stedet for hirseflager, men de smager nu egentlig godt.

50 g gær (en hel pakke...)
3 dl lunkent vand
3 dl kærnemælk
1 tsk salt
1 tsk honning
1 dl hørfrø
1 dl sesamkerner
1 dl hirseflager
250 grahamsmel
250 rugmel

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt, honning og kærnemælk. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser og rør til ensartet konsistens. Hæld nu over i en god slip-let form og bag i ovnen ved 175 grader i 1 time og 30 minutter. Det var også let, hva? Det er egentlig ikke rugbrød, men mere en slags meget fast grahamsbrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar