søndag den 6. marts 2011

Crispy tandoorifisk med stegt indisk kartoffel-blomkål-curry og dild-raita

Der var søndagsstemning på matriklen, så det blev til "hvad gemmer fryseren/køleren på?"- mad.
Lidt pangasiusfilet, lidt kartoffel, lidt blomkål, lidt tørt brød og et bundt frisk dild fra grønthandleren blev til en ganske fin indisk-inspireret ret, som egentlig indeholder ærter og en citron-yoghurt-dressing, men jeg freestylede. 
Tandoori masala er et blandingskrydderi a la karry, men med en stærk rød farve og karakteristisk duft af spidskommen og garam masala er simpelthen indisk "karry", dog uden gurkemeje der giver den fordanskede version af karry sim dybe, gule farve. 

2 fiskefiletter - alle hvide, faste slags er velegnede
1 humpel tørt brød
Tandoori Masala
Salt, peber
Lidt mælk
Smør og olie til stegning

700 g kartofler
3/4 blomkålshoved
1 løg
4 fed hvidløg
2 spsk garam masala eller mere efter smag
Olie
2 tomater
Lidt cashewnødder (hvis du er lavet af guld)
Salt, peber
Bredbladet persille

Dild-raita:
Yoghurt eller creme fraiche eller skyr eller hvad du lige har
Limesaft
1 tsk tandoori
1 håndfuld frisk dild
Salt, peber, sukker

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Skrub kartoflerne og skær i tern eller både. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir (mindsker opvask, wuhu!) Skyl blomkålen og bræk/skær i små buketter, læg også på bagepladen. Skær løget i 6 stykker, pres de hele fed hvidløg med skal under din kokkekniv og fordel på pladen - de skal bare afgive deres aroma. Hæld olie over hele herligheden, samt salt, peber og garam masala og tag nu dine nyvaskede hænder og vend det hele grundigt rundt. 
Smid i ovnen i ca. 45-60 min. alt efter hvor sprødt du ønsker det og hvor god din ovn er...


De ustegte grøntsager klar til at komme i oven
Bland nu raitaen, den bliver kun lækker af at trække. Raita er normalt en kølende yoghurt-mynte-sauce som inderne afstemmer deres hylende stærke curries med. Man kan også putte agurk eller melon i når sæsonen kommer, det er meget lækkert og forfriskende. Jeg finthakkede dilden og blandede det hele og lod trække på køl. 

Nu skal du afstemme stegningen af fisken med kartoffel-blomkålen i ovnen. Men riv din humpel brød på den fine side af rivejernet eller brug rasp eller groft mel eller udelad. Op til dig! Ska' det paneres? Det bliver lækkert! Nå, men jeg rev brødet til rasp som jeg krydrede med tandoori, salt og peber, skar fisken i små stykker, dyppede dem i lidt mælk, derefter rasp og stegte dem i smør og olie til de var smukt gyldne (det tog ca. 5 minutter, men afhænger self. af størrelsen på fisken.)     


Vend friskhakket bredbladet persille, tomater i tern og cashewnødder i kartoffel-blomkålen.... 
.... og servér med sprøde fisk, kold dild-raita og limebåde. Indisk på denne måde er en god begynder, da det ikke er stærkt, men krydret og godt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar