torsdag den 10. oktober 2013

Papas arrugadas og rød peberfrugtcreme


... Eller kanariske, rynkede kartofler.

En klassisk tapasret der stammer fra Kanarieøerne. Typisk bruger man små kartofler med den smukkeste røde skræl der dyrkes lokalt i den rige vulkanjord og koger dem i vand med ekstra salt. Resultatet bliver kartofler med en rynket skræl og et tyndt lag af salt udenpå. Dem dupper man så i mojo rojo – en peberfrugtcreme. Det smager helt vidunderligt. Så det skulle udgøre tilbehøret til kyllingen. Jeg brugte vel 300 g små almindelige kartofler som jeg skrubbede og kogte i rigeligt vand med ca. 2 store spsk havsalt. Jeg fandt inspiration lige her til opskriften. Så jeg kogte vel de små rynkede fætre i ca. 15 min, hældte alt vandet fra bortset fra ca. 2 centimeter og lod dem koge lidt videre uden låg til al vandet var fordampet - ca. ligesom opskriften i damebladet angiver.

Jeg kom til at bruge lidt meget salt... Men lækre blev de!
Sådan nogle små banditter skal gerne have noget dyppelse. Jeg fandt et glas med bagt peberfrugt jeg har importeret fra Spanien og blendede dem med nogle gode sager:


1 glas bagte, røde peberfrugter importeret fra Spanien. Kan også sagtens selv laves.
1 lille stykke grana padano-ost eller anden nøddeagtig, tør ost
1 håndfuld letristede solsikkekerner
1 sjat olivenolie
2 fed hvidløg
Lidt citron
Lidt røget paprika

Blend det hele til du har en lind konsistens. Servér til kyllingen og de rynkede kartofler.

Jeg ved ikke præcis hvordan man laver peberfrugterne selv, men det er vist noget med at skære nogle smukke peberfrugter i kvarte, fjerne kernehuset, pensle skindsiderne med olie og bage ved 100-150 grader i .... en times tid sikkert? til de ser lidt sorte ud på overfladen. Så lade dem afkøle og bruge dem ligesom dem på glas? Jeg skal nok teste metoden og vende tilbage næste gang vi skal have papas arrugadas. 



Som sagt serverede jeg begge til kyllingen samt en let salat bestående af rucola, romainesalat, spidskål, rødløg, frisk rød peberfrugt, tomater, æbler og vinagrette. 


Meget anbefalelsesværdig menu - jeg skal snart lave det igen i hvert fald. Næste indlæg bliver om hvad man kan bruge de lækre kyllingrester til.

P.S. Jeg påtager mig det fulde ansvar for de lidt overbelyste fotos.

1 kommentar: