søndag den 13. oktober 2013

Muffins med pære, hindbær, hvid ckokolade og lakrids.

Disse muffins lavede jeg en aften hvor jeg kedede mig lidt og sad og kiggede på nogle virkelig slatne Clara Friis-pærer i frugtskålen. Jeg vidste jeg havde ingredienser til muffins fordi jeg havde overvejet at lave blommemuffins fra Claus Meyers Almanak, men jeg burde jo få brugt de pærer der. Og det fødte idéen om også at bruge lidt hindbær, lakrids og noget af vores magnumsize hvid chokoladeplade fra Lindt. Det blev til denne opskrift, hvor jeg fulgte grundelementerne fra Almanakken, men ændrede lidt.
Til 10 muffins. Der kunne godt have været 12, men jeg løb tør for papirforme. Jeg brugte 125 gram hvedemel, men jeg vil anbefale lidt mere. Mine muffins blev meget saftige.

100 gram blødt smør
180 gram sukker
125 (140) gram hvedemel
2 æg
½ dl mælk
100 gram hvid ckokolade
100 gram hindbær (jeg brugte frosne, de behøver ikke optøes)
2 modne pærer
2 tsk rålakridspulver (fx fra Johan Bulöw)
2 tsk vaniljesukker
1 tsk vaniljepulver (fx fra Urtekram)
1/2 tsk bagepulver

Rør det bløde smør med sukker. Rør et æg i ad gangen, rør det grundigt ud i dejen, det hele skal være optaget inden du putter det næste i. Bland også mælken i. Bland melet med vaniljesukker, vaniljepulver, lakridspulver og bagepulver. Skær pærene i små tern og hak den hvide chokolade groft. Bland nu hindbær, pærer og hvid chokolade i dejen skiftevis med melblandingen. Vend det hele grundigt rundt. Fordel dejen i 10-12 papirforme eller i velsmurte muffinsforme og bag dem ved 200 grader i ca. 20 minutter, men hold øje med dem. Måske skal de have lidt mere. Overfladen skal være sprød og brun, og mine blev ikke underbagte, men kunne godt have fået 5 minutter mere.

Jeg spiste mine over et par dage (løgn! 2 dage) med dejlig hindbærthe til. Ahh!
(Jeg kan anbefale teselskabet.dk’s Hvid&grøn the med hindbær og ingefær, Perchs Hindbær Oolong eller Carstensens Thehandels Sort the med hindbær. Ja, jeg er hindbærtheentusiast).

Jeg vil klart bage dem igen. Kombinationen af mør pære, syrlige hindbær, sød vanilje og let prikkende lakrids var virkelig dejlig. Og den hvide chokolade smager så dejligt karamelliseret når den bliver bagt. 

3 kommentarer: