onsdag den 16. oktober 2013

Minilagkager med hvid chokoladeflødecreme og hindbær

Altid en start at stille ingredienserne frem og danne sit et overblik.
Jeg bliver snart et kvart århundrede, og det kræver altså forglemmelse. Fx i champagne og kage. Så det gjorde jeg. Jeg elsker lagkage, men synes også det altså bliver så tungt. Derfor lavede jeg disse minilagkager som blev absolut bedårende og tøsede. Jeg lavede en virkelig dejlig creme med hvid chokolade og vanilje som jeg har fra lagkageguruen Sif aka Anarkistens ægte kogebog, som nu desværre er lukket. Jeg har to af anarkistens kogebøger og de er helt geniale. Køb dem her http://www.tinna.dk/

Denne opskrift stammer fra et indlæg på bloggen for ca. et år siden. Men eftersom bloggen er lukket kunne jeg ikke finde den længere og var lige ved at gå i total panik! Jeg har endda bogmærket linket til opskriften, men intet virkede! Jeg måtte søge min mailhistorie igennem for at finde den mail jeg sendte til min moster, så hun kunne lave kagen til mit gudbarns fødselsdag (han bliver 4 år til december og han kan stadig huske kagen og siger ofte at dén skal han have til sin fødselsdag). Ret sødt, hva'?

Jeg har lavet cremen én gang før og tydeligvis spredt den til min familie. Så tak Sif! Jeg bringer opskriften her med Sifs egen fine beskrivelse på hvordan man laver cremen, det er nemlig beskrivelsen der gør at det er lykkedes for mig. Så med forlov, her er Sifs opskrift:

Hvid chokoladeflødecreme:
½ liter sødmælk
6 store æggeblommer
100 gram sukker
30 gram hvedemel
1 vaniljestang
100 gram god, hvid chokolade (Valrhona Ivoire)
4 blade husblas
2½ dl piskefløde

Start med at lægge husblas i blød i koldt (KOLDT!) vand, så den er klar, når cremen er kogt.
Smid æggeblommerne og sukkeret i en gryde, der kan rumme ca. 3 liter, og pisk det let sammen. Sigt melet i og pisk det ud i æggesnapsen. Hæld mælk i og sørg for, at det er blandet godt sammen nede i gryden. Flæk vaniljestangen og smid den i.
Tænd for middelvarme og rør konstant rundt. Jeg bruger et smalt piskeris til at røre med, da jeg synes, at det er lettest. Du kan også bruge en grydeske. Rør rundt og rundt og rundt til kagecremen koger. Lad den koge to-tre minutter under kraftig omrøring og tag den så af varmen. Den hvide chokolade røres i straks. Og – hak den meget fint først. Hvid chokolade er den største kælling i det søde køkken, og vil modstå smeltning af AL magt. Så ingen store klumper chokolade.
Når du har fået smeltet den skide chokolade, er det tid til husblas. Den tages op af vandet og smeltes i den varme creme under konstant omrøring. Hæld cremen gennem en sigte og ned i en skål. Lad den dampe af i et kvarters tid og smæk den så i køleskabet. Drys lidt sukker på, så der ikke dannes skind på overfladen. Lad være med at dække cremen til lige nu. Sålænge den er bare det mindste varm, vil der dannes kondens, som vil dryppe ned i cremen, og så vil den ligge og svømme i kondens. Det er bare SÅ irriterende. Lad også være med at sætte decideret varm creme i køleskabet, det kan få temperaturen til at stige (man har vel brugt tre lange dage på hygiejnekursus). Vent til skålen kun føles lun mod hånden. 
Når cremen er helt kold, tages den ud af køleskabet og piskes glat med et piskeris eller en håndmikser. Pisk fløden til stift skum og vend den i cremen. Vupti – så er den færdig. (Sifs tekst). 

Grunden til jeg bruger pausteriserede æggeblommer er rent nemhedsspørgsmål - du kan sagtens bruge almindelige æg.

For at sikre at den hvide chokolade blev helt finthakket, gjorde jeg det på min Electrolux Pro -stavblender-dims, som jeg venligst har fået lov til at teste. Og det er en kraftkarl! Den klarede chokoladen på ca. 15 sekunder:
Cremen bliver sådan helt perfekt fast, men stadig meget cremet og med en elegant, mild smag af chokoladen og vaniljen. Det passer rigtig godt til hindbær. Jeg kogte egentlig bare en slags marmelade af 300 gram frosne hindbær og vel 100 gram sukker. Det skal bulderkoge et par minutter og så på køl. Når det er helt koldt kan man blande med ca. 100 gram friske hindbær eller bare bruge det som det er. Jeg synes ikke det flyder meget ud, men jeg smører det også nederst, så bundene suger saften til sig.     

 

Jeg bagte ikke bundene selv, men købte de helt almindelige fra supermarkedet. Og det var egentlig et ret godt match til den noget cremede creme der sammen med hvid chokolade godt kunne blive lidt kvalm. Jeg lavede dem aftenen før, så de stod faktisk og trak et helt døgn, hvilket var ret perfekt. Jeg købte to pakker bunde, dvs. 6 i alt, og udstak med et glas 5 minibunde på hver bund. Det blev til 15 minilagkager, og der var faktisk for meget creme og hindbær til det, hvilket var lidt irriterende. Så jeg vil anbefale mængden til en stor lagkage eller 20-25 minilagkager. 

Jeg smurte bunden med hindbær og sprøjtede cremen på i en frysepose med et lille hul i. Så pyntede jeg med glasur lavet af lidt hindbær jeg kvaste og brugte saften som farve samt lidt vand. Jeg synes de blev flotte med glasuren, men det er ikke noget jeg vil gøre igen. Den søde glasur overdøvede lidt den lækre creme. Så pynt med noget andet. 

Sidste år til min fødselsdag lavede jeg også lagkage med disse elementer. Det blev dog Irmas lagkagebunde lagt sammen med cremen og hindbærren og pyntet med marcipanovertræk, flødeskum og hindbær:


Se dét var en god kombination, men ikke helt meningen, derfor kan man skimte glasur nedenunder.  Udrulning af marcipan er svært! Men kombinationen var MEGET lækker.

Det var det hele om lagkager indtil videre! Husk altid at lave dem aftenen før. 

4 kommentarer:

  1. Hvor er det SKØNT at se alle de økologiske produkter,du vælger. Men så er der lige æggene :-) De der fæle fra stakkels burhøns. Måske du ikke har hørt at æg er frikendt for salmonella nu ogde økologiske æg har været det et godt stykke tid? Så du kan ROLIGT bruge helt alm økologiske æg selv om de skal spises rå i en form:-) KH Marianne

    SvarSlet
  2. her response m8x37j2a73 bags replica gucci replica ysl bags australia replica bags in bangkok Learn More c0p25f5g38 replica bags paypal replica goyard bags recommended you read m3k36c0o46 replica bags thailand

    SvarSlet