Vi fejrede det nye køkken med en god flaske rioja og to kæmpe bøffer der var rester fra vores nytårssteg. Jeg havde også en lille dåse madagaskarpeber, som er umodne, grønne peberkorn (fra Madagascar - I ved - dér hvor peberet gror) med en helt særlig aromatisk smag. Jeg havde en dåse hvor de ligger i en lage af vand og salt. De fås også tørrede. Der var 30 g i denne dåse og de er købt i Søstrene Grene for 10 kr. ca. Jeg brugte dem i en helt speciel sauce.
![]() |
Poivre vert - grøn peber :) |
Så lavede jeg salaten, som vi desværre glemte at tage et billede af - den var ellers flot. Men her er opskriften:
500 g grønne asparges
1/2 broccolihoved
1 pakke bønnespirer
Dressing af: Æblecidereddike, olivenolie, salt, peber, citronsaft og friskhakket kørvel
Skyl broccoli og skær i fine buketter. Skyl aspargesene og skær dem i 2 cm lange stykker. Læg det hele i et dørslag og hæld en liter kogende vand over det. Det er lidt en light-måde at blanchere dem på der dog sparer opvask. Lad det køle af. Skyl bønnespirerne og bland grøntsagerne sammen i en smuk skål. Lav dressingen, kan evt. mixes i et lille syltetøjsglas og shakes og overhæld. Da det er "hårde" grøntsager bliver de ikke kedelige af at stå med dressing på - det gør det kun bedre :) Så forbered endelig så snart du kan.
Kødet blev taget ud af køleren, dyppet tørre med lidt køkkenrulle og saltet og pebret. Når der er 10 minutter tilbage af kartoflernes bagetid, så begynd at forberede saucen (jeg fandt lidt inspiration på nettet, men redigerede en del, så opskriften er min egen fra lige den dag - freestylet).
Sauce med madagascarpeber:
1 lille løg eller 2 skalotteløg
30 g madagascarpeber
1 klat smør
1/2 dl cognac eller whisky
Lidt hvidvin
2 stængler frisk timian
2 dl fløde
Friskkværnet sort peber
Salt
Evt. lidt eddike
![]() |
Finthakket løg og peberkornene - dagens kærkomne stjerneingrediens! |
![]() |
Den lidt blege, men vildt smagfulde og lækre klassiske pebersauce! |
![]() |
De er smukke, hva'? |
![]() |
Den stegte bøf med søde kartofler og almindelige - senere kom der masser af sauce på! |
De søde kartofler med den stærke, men cremede, og lidt knasede pebersauce, de grønne, sprøde asparges og sødmen fra spirerne og så kødets vilde kvalitet - det var silkeblødt og smagte vildt godt af okse. Samt ikke at forglemme den friske timian i både kartofler og sauce og så selvfølgelig den varme, krydrede, men også lidt bæragtige vin der afrundede alle smage smukt!
min absolutte favorit peber souce som jeg har lavet rigtig mange gange siden jeg så den her - Takker :-)
SvarSletHvis du bruger fløde med lavere fedtprocent og samtidig bruger vin (syre) og tilsat eddike (syre) er der stor risiko for at sovsen kan skille. Jo mere syre, des højere fedtprocent for fløden.
SvarSlet-eller erstat fløden med noget som ikke er et mælkeprodukt.
Men din opskrift er virkelig god som den er her :-)