tirsdag den 19. april 2011

Fettuccine med cherrytomater, parmaskinke, hvidløg, timian og forårsløg

Jeg har helt glemt at fortælle om vores meget, meget nært forestående køkkenprojekt! Fordi vi bor i lejelejlighed har vi også en vedligeholdelseskonto tilknyttet - og den besluttede vi at bruge en del af på et nyt køkken! Egentlig var det bare gulvet og bordpladen som trængte og så ville jeg gerne have en opvaskemaskine og var totalt klar til selv at købe og betale den - men det klarede vedligeholdelseskontoen da lige :)

Så det er simpelthen i morgen tidlig at turen går til IKEA med indkøbslisten og nedrivningen begynder (og forhåbentlig slutter). Derfor, og nu kommer konklusionen, havde vi brug for og lyst til noget varm mad, da den de næste dage kommer til at stå på rugbrødsmadder (hvilket kan gøres på mange måder - det skal jeg nok blogge om senere). I Netto havde de noget fantastisk frisk, økologisk fettuccine med basilikum - så det byggede vi lige måltidet op omkring. Ellers havde vi:

Solmodne cherrytomater
2 snackpeberfrugter
3 fed hvidløg
Frisk timian
4 forårsløg
En pakke parmaskinke
Lidt mælk
Basilikum
Salt, peber, balsamico
Parmesan

Kog fettuccinen efter anvisningen på pakken. Steg parmaskinken på en pande med lidt olivenolie til den er sprød. Tag den af og opbevar på en tallerken. Steg derefter det hakkede hvidløg i lidt olie på samme pande, tilsæt tomater i både, peberfrugter i tern og steg det let. Tilsæt nu en smule mælk, basilikum, frisk timian og smag til med salt, peber og balsamico. Skær forårsløget i tynde skiver og put i en skål. Når pastaen er klar, afdryppes den og retten anrettes i smukke skåle drysset med forårsløg, friskrevet parmesan, friskkværnet peber og en skive sprød parmaskinke.

Det er virkelig en dejlig ret - fettuccinen med basilikum var uovertruffen - det kan altså godt betale sig at smide lidt penge efter det - især hvis retten er så simpel som her.

Frisk forårsfettuccine med masser af smæk på smagen - og lidt parmaskinke i baggrunden :)

2 kommentarer: