søndag den 10. april 2011

Tortillas med det hele!


Nogle gange skal der bare mexi-fest til! Jeg havde inviteret to dejlige gæster til sådan en omgang lørdags-middag med vin og besluttede derfor midt i Rema at lave mexicansk. Det er let, tilgængeligt og dødens lækkert. Jeg lavede lidt forskellige dele og satte så det hele sammen. Først en omgang fajitas med kyllinginderfilet (ovenstående billede):

1 pakke kyllinginderfilet
1 babysquash
1 rød peberfrugt
1/2 rødløg
1 løg
3 fed hvidløg
Lidt limesaft
Spidskommen, cayenne, paprika, koriander, salt, peber og tabasco
Hakket kørvel, persille eller koriander

Skær alle ingredienser i tern eller strimler. Steg hvidløget og løget på en pande i lidt olie. Tilsæt krydderier og kylling og gennemsteg. Tilsæt grøntsagerne og lad stå på blusset i ca. 20 minutter - eller som du har lyst.

Jeg lavede også en omgang med hakket okse og kidneybønner, for manden var også hjemme og sulten som en... ja, okse.

1 pakke hakket oksekød
100-200 g kogte kidneybønner
1 hakket løg
2 fed hvidløg
1 lille dåse tomatkoncentrat
Masser af krydderier! Fx de samme som ovenstående. Bare gå amok!
Chili
Sukker, salt, peber

Svits det hakkede løg og hvidløg, tilsæt kødet og krydderier og steg godt igennem. Tilsæt tomaten og evt. lidt vand, kidneybønner, chili, sukker, salt og peber og lad simre lidt ved svag varme så længe du orker :) Husk at smag til! Og lav evt. den ene slags kød være hot hot og det andet hot

Hvad skal der ellers til? En lækker rå salsa a la dem man altid får i Centralamerika med masser af frisk lime!

Til en ret stor skålfuld skal man bruge: 3 store, modne tomater, 1 skoleagurk, 1/2 rødløg, saft af en hel lime, lidt æblecidereddike, lidt olivenolie, salt, peber og blomsterhonning.

Finthak tomater, agurk og løg. Bland dressingen og vend den rundt i salsaen. Lav det gerne som det første og lad den trække. Raffineret måde at få de lidt "kedelige" grøntsager til virkelig at smage af noget!

Der er selvfølgelig også en mexicansk evergreen: Guacamole. Men lav den nu selv, ikke? Det VÆRSTE er købe-guacamole. Tror ikke på den har set en avocado!


Jeg brugte: 2 modne avocadoer, limesaft, salt, peber, 2 spsk fromage blanc 0,2 %, lidt tabasco.
Mos avocadokødet med det resterende og lad den trække lidt. Finthakket hvidløg og lidt finthakket tomat er også sindssygt lækkert i!

Ellers rev jeg tre store gulerødder og et halvt stykke  lækker cheddar og skyllede lidt bønnespirer og serverede ellers det hele med købe-tomatsalsa, tabasco og jalepeños og selvfølgelig lune tortillas!

Friskrevet gulerod.
Friskrevet cheddar. Kan du kende forskel?


Så let er det at lave en lille mexifest :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar