tirsdag den 27. september 2011

Torvehallerne - et oplevelsessupermarked


Ahh... Grøntsager i smukke kurve... Markeds-agtigt!
Il Fornaria-bod. Rugpastaen koster kun 25 kr for 400g. Det skal altså prøves. 
De famøse Torvehaller! Selvfølgelig har jeg også været der - endda søndagen efter de åbnede om fredagen, men først nu (dvs. i fredags) har jeg rent faktisk købt noget der. Kan hilse og sige at det er en fantastisk måde at bruge sin fredag aften på! Eftersom Torvehallerne har været under opsejling i 14 år (!) er der rigtig, rigtig mange mennesker der har en mening om dem. Gerne en kritisk mening - "det er for elitært", "det er for dyrt", "det er for lidt-folkeligt" og den seneste "hvor er de 10 bananer for 10 kr."Alle disse kommentarer afspejler - efter min mening - nogle danskeres holdning til mad og madlavning. Det er en sur, men nødvendig pligt, der skal overståes! Hver dag. Og det kender jeg da også godt. Men forestil jer for ét øjeblik at det var SJOVT at handle i Netto. Der var smagsprøver, begejstret, velaflønnet personale, andre kunder der delte ud af deres erfaringer med forskellige varer, altid inspiration til råvarer, vin og nogle damer der kunne lære én at købe gode rengøringsmidler og vaske tøj næsten uden vaskemiddel.

"Frøken Uldbjerg, du er en uhelbredelig (lettere naiv) idealist og optimist." Ja, og nogen skal jo være det.

Jeg synes at Torvehallerne gør det mere end sjovt at handle ind (ja, man må godt sige "handle ind" - tilpas mange mennesker gør det nemlig og så bliver det korrekt. True story). Det er ganske enkelt fantastisk! Og det bliver nok aldrig nogensinde en erstatning for discount supermarkeder der køber paller af konventionelle produkter, men det er til gengæld et oplevelsessupermarked. Personalet søger kontakt i alle boder og deler ud af deres viden om netop deres produkt og dét er simpelthen så hyggeligt og det hele værd! Jeg vil bruge Torvehallerne 1-2 gange om måneden og jeg vil sætte tid af til det og bruge det som ren og skær underholdning. Og jeg kan ikke vente!

Denne fredag skulle jeg selvfølgelig teste varerne, så jeg hjembragte blandt andet dette:


"Peber-pancetta", sagde slagteren og solgt til den dame! Prøv lige at smage på ordet. Skønt. 30 kr måtte jeg slippe for det stykke her. Der var vel små 200 gram og det var hos Cofoco-slagteren "Cleaver's".


"Bolsjerødbeder"fra Søris til 15 kroner for 1 kilo. Billigt billigt og så endda også økologisk!

Disse to varer blev grundlaget eller nærmere grundidéen i to retter som kommer efterfølgende.

Cleaver's-slagteren. Ganske billige priser, især på svinekødet som også er dansk. 
En hel biks kun med krydderier! Og bornholmsk sennep i maaaange forskellige versioner.
En til slagter. Hvor skønt er det lige! Og så med dejlige, klassiske slagtervarer. 
Fugde i alverdens farver. Smukt. 
Mennesker er her da.
Mini cupcakes fra Agnes. Mere moderne og fancy bliver det vist ikke. Men et sødt punktum er vigtigt :)

7 kommentarer:

 1. Var derinde for en uges tid siden, bor i Århus, men var i Kbh. Skønt sted, jeg syntes det var så lækkert. Ville elske sådan et sted i Århus. Skøn blog forresten, har læst med et stykke tid nu.

  SvarSlet
 2. Hej Irene!
  Tusinde tak for din kommentar og pæne ord :) Og ja, jeg er også ovenud begejstret for hallerne her. Det er en dejlig idé og mon ikke det også kommer til skønne Århus, hvis det da ellers fortsætter med at være en succes? Har hørt mange gode ting om Bazar Vest, men det er måske ikke helt det samme?

  Venligst
  Natalie

  SvarSlet
 3. Åh, det er bare en af de ting jeg SKAL nå, næste gange jeg kommer til hovedstaden :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 4. Bazar vest er også et mekka, men på ingen måde at sammenligne. I Torvehallerne kunne jeg f.eks. Købe frisk salturt og alle mulige danske specialitetter, som ikke findes andre steder, end i naturen. Desuden er Torvehallerne bare mere eksklusive. Men Bazar Vest et også fint, bare på sin egen måde.

  SvarSlet
 5. Det kan godt være, at man ikke kan finde 10 bananer til 10 kr - men nøj hvor jeg glæder mig til den dag, hvor jeg får tid til at tage forbi! Jeg synes, det lyder som et aldeles pragtfuldt sted, og jeg håber, at jeg får tid og mulighed for at handle der ind imellem :-)

  SvarSlet
 6. Piskeriset, du siger bare til - så giver jeg gerne en tår kaf´når vi er færdige;-)
  Frk Uldbjerg, du har nogle gode pointer! Måske er vi bare nogle der savner stemningen fra det gamle Grønttorv? Egentlig kunne man jo godt kombinere de to ting...
  Lækkert ser det ud, og jeg håber dels det overlever, og dels at stedet udvikler sig med forbrugernes ønsker!
  Mvh LaCucinaNada

  SvarSlet
 7. Åh, hvorfor har Aalborg ikke sådan et sted. Jeg må virkelig derind, når jeg kommer til København næste gang :-)

  SvarSlet