mandag den 5. september 2011

Spidskålssalat med mandler og dild, sprøde laksedeller og kartofler

Smuk, finthakket spidskål
Min gode aarhusianske veninde havde været så sød at skrive en opskrift op på vores tavle i køkkenet. Den bestod helt simpelt af hakket spidskål, mandler og dild og så med en dressing af creme fraiche (jeg brugte tyrkisk yoghurt 3,5 % for det skal helst være lidt rundt i smagen) vendt med masser af citronsaft, sukker, salt og peber. Derudover et lille bundt hakket dild og grofthakkede mandler.HOLD NU OP hvor smagte det godt! Det er den lækreste måde jeg kan tænke mig at spise spidskål på, som jeg ellers i forvejen elsker. Lav denne salat! Du vil ikke fortryde det. Så simpelt, så godt.

Denne aften serveredes den med laksedeller hurtigt vendt i økorasp og stegt crispy i en smule smør og olie, samt økokartofler med skræl vendt i pimentón og oregano stegt i ovnen og selvfølgelig også en smule aïoli.

Se hvor fine og sprøde og lysebrune. Rigtig god måde lige at friske det op på.

...Og det hele i skøn forening med masser af citronsaft til.

5 kommentarer:

 1. Den salat lyder virkelig lækker, jeg har altid svært ved at finde på en måde at bruge spidskål. Men tror da jeg vil have afprøvet den her salat.

  Jeg er stor fan af din blog. Synes opskrifterne er spændende og billederne er rigtig gode, så vil glæde mig til at læse endnu mere fra dig.

  SvarSlet
 2. Hej Kathrine!

  Dét skal du virkelig unde dig selv, den er helt fantastisk! Tror også den vil passe godt til alt andet fisk, lam, kylling og kalkun.

  Tusinde tak - både for kommentaren generelt og de meget pæne ord. Det er jeg rigtig glad for!
  Jeg fulgte linket tilbage til din blog - den ser da også allerede lovende ud! Du ryger på blogrullen :)

  Og hey, googlede lige din diagnosticerede sygdom og kender den fra biologiundervisningen. Jeg føler med dig, men strålende idé at starte en blog og samle gode opskrifter.

  Allervenligst
  Natalie

  SvarSlet
 3. Jeg eeelsker også spidskål! MÅ MÅ MÅ da prøve denne variant. Får rigtigt ofte spidskål i min Aarstidernekasse og kan altid bruge en ny tilberedningsvariant :-)

  og TUSIND tak for dine fine ord om vores blog for lidt tid siden. Vi har alle set det og blev så vældigt glade for din beskrivelse og ros. Det varmer altid, når der er nogen, der synes at det man laver er godt!

  Mange hilsner
  Julie/Gane&Gaffel

  SvarSlet
 4. Jeg har prøvet at lave en variant til denne opskrift. Vi skulle have alm. frikadeller til.
  Jeg undlod dild - åbnede en lille dåse ananas - kom noget at lagen derfra i dressingen i stedet for citronsaft, og kunne derfor også undlade sukker.
  Skar ananas i stykker og kom disse i spidskålen sammen med dressing og de hakkede mandler.
  Det var altså også mums!
  Mange hilsner
  Tove Andersen

  SvarSlet