onsdag den 14. september 2011

Rødspætte med ingefær, quinoa og spidskålssalat med æbler


Hvad skal jeg sige? Dette er den vildeste, lækreste tøseaftensmad uden De Hvide Dræbere (animalsk fedt, sukker, hvede, kulhydrater, salt). Let, lækkert, sundt, damebladsmad! Og så med fisk!

Det fungerer. Det smagte rigtig dejligt. Meget frisk og elementerne klæder hinanden godt, omend det bliver lidt blegt. Eller måske beige. Det er da moderne, ikke?

Quinoa er virkelig en dejlig ting og tager kun 10 minutter at koge mørt. Det har en skøn nøddeagtig smag og konsistensen er i top med meget crunch. Det kan fungere i rigtig mange sammenhænge og i alverdens køkkener. Denne aften blev det serveret for sig selv kogt al dente med en smule salt og afdryppet grundigt. Følg anvisningen på pakken slavisk - så virker det hver gang.

Spidskålsalaten er også helt simpel med 2 små, smagfulde, smækfyldte med vitaminer, danske æbler i tern og en anelse æbleeddike rørt med 1 tsk flydende honning. Synes sødme klæder den let bitre spidskål rigtig godt.

Den MSC-mærkede rødspættefilet kunne have været en hvilken som helst hvid, fast fisk der blev stegt på panden i masser af citronsaft, finthakket ingefær, hvidløg og citrongræs og selvfølgelig salt og peber.

Det var da let, hva? Denne ret tog 20 minutter at lave - sådan som det helst skal være når man er træt og sulten.

... Og nu tænker du: Er Frøken Uldbjergs Køkken gået i sundhedsstemning? Nej. Men bloggen er gået i nytænking og variationstænkning og i sidste uge spiste vi sindssygt meget forskelligt - og det føltes godt. For det er min sundhedsmæssige overbevisning: Spis varieret. Nyd maden. Tilbered den selv.

Og så spis lige efter årstiden, ikke? Kål er hot lige nu, hop med på bølgen. Der kommer flere idéer med spidskål og andre kålhoveder her på bloggen.

1 kommentar: