søndag den 4. september 2011

Forårsruller


Hjemmelavede forårsruller - denne gang med dej af hvedemel. Sådan en pakke med 50 stykker dej fandt vi i det lokale thai minimarked på frost. I modsætning til rispapir som skal udblødes kort i varmt vand, var disse ark dej meget, meget lette at arbejde med. Fyldet kan man jo helt selv bestemme indholdet af. Vi brugte følgende:

Rød peberfrugt
Gulerødder
Forårsløg
Hvidkål
Rødløg
Ingefær
Lidt hoisinsauce
Lidt grøn thaicurrrypasta
Citronsaft
Rejer

Grøntsagerne skæres i små stænger eller tern, hvidkålen snittes meget fint og det hele svitses sammen med resten til det er faldet godt sammen og det meste af væden er fordampet. Så begynder man ellers foldearbejdet. Det er lettest at lægge fyldet i et hjørne, rulle hen over det, folde siderne ind og så ellers rulle færdigt. Papiret går ikke særlig let op, så man behøver ikke pensle med æg eller noget.Når man så har en fin stak som her, kan man friturestege dem. Det tør jeg bare ikke på vores gasblus. Derfor tog jeg en lille pande og hældte en del solsikkeolie på - akkurat ligesom da jeg stegte falafler. Forårsrullerne her skulle om muligt have endnu kortere tid, så den portion var hurtigt klaret. De kom på fedtsugende papir og blev serveret omgåede. De blev nemlig lidt hurtigt bløde og de skal jo helst være sprøde og smækre. Her serveret med soya og sød chilisauce. Dyp away, hurray for forårsruller!

6 kommentarer:

 1. Uhmmm. Har aldrig fået taget mig sammen til at lave hjemmelavede stegte forårsruller. NU må det altså snart afprøves. Det ser både let og superlækkert ud!

  Julie/Gane&Gaffel

  SvarSlet
 2. Årh hvor lækkert... Det er lang tid siden, jeg sidst har lavet hjemmelavede forårsruller - nu må jeg i gang igen!

  Tak for super inspiration :)

  /G.

  SvarSlet
 3. Hej Julie.

  Det skal du altså klart gøre! Det er nemlig virkelig, virkelig let og resultatet bliver altså rigtig fint på panden :) Friture er så uoverskueligt.

  Kh Natalie

  SvarSlet
 4. Hej G.

  Forårsruller er bare et hyggeligt projekt, og det var så lidt :)
  Forresten så tak for at du har mig på din blogrulle, det er altid en ære.

  Kh Natalie

  SvarSlet
 5. Hvor er det en god guide/opskrift du har lavet. Det må jeg prøve en dag - du får det nemlig til at virke helt til at overskue! :)

  SvarSlet
 6. Hej Linn!
  Mange tak for din kommentar - og rosen. Det er jeg MEGET glad for, det er nemlig lige præcis hvad jeg har forsøgt generelt med min blog: at gøre hjemmelavet mad overskueligt, tilgængeligt og nemt, så helt fantastisk at det er lykkedes lidt :)
  Du har altså også en fin, fin blog :)

  Kh Natalie

  SvarSlet