onsdag den 31. august 2011

Thaimad m. rød karry, rejer, miniauberginer og stærk thaibasilikum


Når man skal lave aftensmad til mange er grøntsager og kød eller fisk i kokosmælk og en thaicurry efter eget valg. Det handler om at skære en masse grøntsager ud og lave en letsimret, men meget tilsmagt sauce. Denne dag skulle det være ægte thai. Så vi indkøbte miniauberginer der var hvide - og grønstribede, god kokosmælk, citrongræs og stærk basilikum i et super godt thailandsk supermarked i den rene ende af Istedgade. Det hedder: Thai Supermarket og er meget større end vores små butikker lige her, som ikke altid har hvad man skal bruge. Af proteiner valgte vi frosne, grønlandske rejer for at prøve noget andet end den gængse kylling. Ellers kom der også følgende i.

2 stilke citrongræs
1 stykke ingefær efter smag
4 fed hvidløg
1/2 rød chili

Ovenstående hakkes fint og svitses let.

Så tilsættes der:

4 spsk rød karry
4 spsk fiskesauce
2 spsk soya
En sjat sød chilisauce
1 spsk hoisinsauce (eller tilsvarede sukker)
2 dåser kokosmælk
Meget gerne friske limeblade, finthakkede
Halvdelen af dit bundt af den stærke basilikum

Masser af sød chilisauce- køb det hos din thaiforhandler, også den lille,
det er meget billigere end i supermarkeder.
... Og det samme gælder for denne soyasauce.
Der behøver altså ikke stå Kikkoman!
Så simrer saucen ved svag varme mens du hakker grøntsagerne. Og risene har du selvfølgelig sat over. Alle slags ris/quinoa-agtige produkter kan bruges for jeg vil ikke anbefale nudler til denne ret.

Af grøntsager kan du fx bruge:
3 gulerødder i tændstikker
4 forårsløg i skiver
10-12 miniauberginer i små kvarter
2 røde peberfrugter
1 håndfuld slikærter (fra frost fungerer fint)

Jeg elsker miniauberginer eller thaiauberginer som de sjovt nok også kaldes. Vores arabiske grønthandler har dem lige for tiden i violette, de grøn- og hvidstribede, helt hvide samt de smukkeste gule! De har den skønneste sprødhed som fungerer rigtig godt til den fede kokosmælk.


Hvis du har lyst til kød, skærer du dit valgte kød i passende stykker eller tager din skålfuld letoptøede rejer og putter det ned i saucen sammen med grøntsagerne, bringer det hele i kog og koger 5 minutters tid til kødet er gennemstegt. Husk at smag til undervejs. Og måske først tilsætte forårsløgene til sidst.

På de sidste 5 minutter her laver du lige en sur-saltet rå mangosalsa med chili og mere basilikum! Det er let og lækkert. Farveforskellen er modenhedsforskel på mangoen. De umodne smager også virkelig godt! Især dyppet med lime, salt, chili, sød chilisauce og basilikum som her.


NU må du gerne servere med nykogte ris, kolde øl og sød chilisauce. Velbekomme :)

1 kommentar:

  1. Det der ser VILDT lækker ud! Lige mad efter mine smagsløg, men som regel altid når jeg går ud og spiser. Bliver da bare nødt til at efterligne den her menu! Tak for skøn inspiration.
    Kender du det store Foodland i Valby? Særdeles velrenommeret asiatisk supermarked.... ligger ude ved Silvan lige ved grønttorvet...
    kh Marianne

    SvarSlet