tirsdag den 30. august 2011

Små pandekager med havregryn


Jeg havde længe villet prøve at frembringe nogle tykke, grove morgenmadsagtige pandekager jeg engang fik i Mexico. Og efter en kort eftersøgning på nettet fandt jeg denne fine blogs opskrift lige her. Så fordoblede jeg ellers mængderne og ændrede ganske lidt.

Der blev 12 grove, tykke, fluffy pandekager ud af følgende opskrift:

1 dl grovvalsede havregryn
1 dl fuldkornshvedemel
1 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 spsk rørsukker
Et nip salt
2 æg
1 spsk olie
2 tsk vaniljesukker
1 tsk stødt kardemomme
2,5-3 dl mælk, gerne kærnemælk, men skummet fungerede fint

Bland alle tørre ingredienser i en skål. Slå æggene ud og tilsæt mælken. Pisk det sammen til en tyk, luftig dej. Jeg tilsatte lidt mere mel da min dej var lidt tynd. Så varmede jeg ellers min pandekagepande godt op og stegte i ganske lidt smør. Panden skal være godt varm og så sætter man bare dejen på med en ske af passende størrelse, de skal bare lige have 1 minut på hver side. Det gik ganske hurtigt.

Så er det ellers bare at servere med banan, frugt i tern, nutella, pålægschokolade, marmelader, smør, sukker, coulis, kompot, sirup eller hvad man nu ønsker og så vække kæresten. Det virker :) Og så gør havregrynene dem lidt mere velegnede til morgenmad samt giver et skønt crunch. Så kan efteråret bare komme an - jeg er klar (gastronomisk, ikke mentalt).


4 kommentarer:

  1. Mums, de ser godt nok gode ud :) Jeg har før forsøgt mig med havregryn i pandekager, men da projekterne altid er mislykket, har jeg længe holdt mig til min mors gamle pandekage-opskrift. Måske er det på tide jeg igen eksperimenterer? Dit indlæg lokker :)
    Mvh Maiken

    SvarSlet