mandag den 8. august 2011

Blog awardHvem drømmer ikke om at få en award? Jeg er egentlig lidt ligeglad med hvilken, Nobel, Oscar, Bodil, Robert, Grammy - jeg tager det hele! Den økologiske Søde Tante har valgt at give mig min første blog award! Wauwsa. Og sikke pæne rosende ord, jeg citerer lige: 


"En blog med meget god mad skrevet af en ung kvinde - jeg synes, det er skønt at se at unge mennesker interesseret sig for hjemmelavet kvalitetsmad. Så her er masser af inspiration og optimisme at finde." 


TUSINDE tak, Tante Sød, det var en rammende beskrivelse og sådan som jeg håber min blog tager sig ud. Nå, men ingen smiger uden en pris at betale fordi .... "Awarden går ud på at man linker til den, man har modtaget den af, og sender den videre til 5 andre bloggere med under 100 faste læsere. Og svarer på 5 uskyldige spørgsmål:-)"


Så det gør jeg :)


Hvorfor begyndte jeg at blogge?


En tilfældig tirsdag havde jeg en veninde fra studiet på besøg. Vi snakkede om studiet og hvad vi skulle bruge det til.
Jeg var lidt overmodig efter et par glas vin og sagde: 
"Journalist! Men helst kulturredaktør på Politiken." 
Min veninde sagde: "Sejt! Skriver du så?" 
Og dertil kunne jeg kun svare: "Altså.. Jeg har mange ideér til noveller og den slags... Og vi skriver jo opgaver på uni. Og mails skriver jeg da en gang i mellem..."
Og hendes pointe blev ligesom klar. Hun foreslog at jeg kunne starte en blog. Om noget jeg interesserede mig for. Min kæreste sagde med det samme "Mad!" - måske fordi det er noget vi laver sammen og begge interesserer os for, han især med at tage billeder af det. Efter 2-3 uger gik med at have tænkt lidt over det oprettede jeg en gmail og startede siden her. Også fordi det virkede logisk at dele lidt ud når nu vi laver varm aftensmad hver aften og desuden har masser af gode tips til hjemmelavet mad :)     
Hvilke andre blogs følger jeg?


Faktisk var en af de første blogs jeg fandt denne søde piges der har hang til hjemmelavet brød, fint service og muffins med pynt. Hun tester også mange opskrifter og er meget ærlig om sin hverdag og fodboldglade kæreste - og det kunne jeg godt lide. 
I november fik jeg foræret "Anarkistens (ægte) Kagebog" og fandt siden bloggen som så hurtigt første mig over til evigt inspirerende og eksperimenterende og allestedsnærværende Mosteren af det pureste guf - og den blog bliver man afhængig af. Hvad har hun mon fundet på nu? Lidt det samme er det med det benspændsopsættende Piskeris, der også virkelig er kilde til inspiration. Det er også svært at komme uden om sværvægtere som københavneren med masser af gode asiatiske opskrifter og anmeldelser, fanatikeren med de smukke fotosdessert-chokolade-bloggen med over 1000 besøgende om dagen samt selvfølgelig "amerikaneren" der er tæt på at have lavet alle opskrifter i verden og som man altid kan vende tilbage til.  


Favoritfarver?


Alt mit tøj er nærmest blåt, gråt og grønt, med enkelte indslag af gul og koral og orange. Jeg er ret glad for farverigt tøj og kan lide alle farver. Men hver farve til hver sin ting. Fx ønsker jeg mig Flower Pot af Panton, men den skal være orange eller rød. Biler skal helst være røde eller cremefarvede. Blomster skal helst være alle farver. Drys til softice lige så. 


Favoritfilm?


Jeg ELSKER film og er faktisk også total filmnørd. En nyfavorit er den fantastiske tyske film Soul Kitchen som sjovt nok også handler om mad. Ellers den moderne musical og en af de smukkeste kærlighedshistorier, Once som jeg fælder en tåre over hver gang. Volver og Brudte Favntag af spanske Pedro Almodóvar er også altid fantastiske. Men jeg er også til klassikere så som Star Wars (den klassiske trilogi, self.) og ellers ALLE Tarantino-film: Kill Bill, især vol. 2, Pulp Fiction, Inglorious Basterds, Dead Proof, Jackie Brown og Reservoir Dogs. Jeg er også stor Trier-fan og Dancer in the Dark er helt fantastisk ligesom den nye Meloncholia er nervepirrende og smuk. 


Hvilke lande vil du gerne besøge? 


Jeg elsker også at rejse og har allerede været rigtig, rigtig mange steder. I januar var jeg på Vestbredden i Palæstina. Dér vil jeg gerne tilbage til. Ellers vil jeg gerne til Vestafrika og se fx Ghana og Benin, samt Indonesien og Indien står også højt på listen. Jeg har aldrig været i Italien, så det er også en drøm. Køre kværs over Amerika. Rejse med Orientekspressen. Japan. Irland. Spanien er et fantastisk sted ligesom jeg måske er en af de få danske fans af Tyskland? Jeg vil gerne bo i Berlin. Eller New York. Caribien virker også interessant, Cuba er jeg slet ikke færdig med. Guatamala er nok mit yndlingsland og jeg vil tilbage!  


Jeg kan ikke helt se nogle af de andre blogs antal faste læsere, men her er nogle der bestemt er et besøg værd:


Gane&Gaffel
Tre seje piger blogger på skift om hverdagsmadlavning, kagebagning, fest og farver og restaurantsbesøg. Billeder er flotte og opskrifterne er indbydende. Og så tror jeg at jeg deler smagsløg med dem, jeg er altid helt enig og faktisk ligner nogle af vores opskrifter hinanden. Rigtig fin blog, også det visuelle indtryk, og så med mange opdateringer.

Troels kommenterede et af mine indlæg og det gjorde mig glad for det førte mig tilbage til hans blog. Den er overskuelig, ærlig og indbydende og meget pædagogisk. Det er sejt at denne unge herre behersker sproget og nu prøver at beherske gastonomien ligeså - og om ikke andet så lære en hel masse fra sig på vejen. Respekt.

Frøken Skjold fra 2200 kalder sin blog et sejt navn. Og det er nogle gange nok. At hun så også skriver vedkommende indlæg om økologi, bæredygtighed, dyrevelfærd, menneskevelfærd, ingredienser, e-numre, tilsætningsstoffer og meget, meget mere gør jo kun det hele endnu bedre! Der er også opskrifter ind i mellem der er sunde og lette og lækre. Skønt med en blog man bliver klogere af. Tak for det. 

6 kommentarer:

 1. Kære Frk Uldbjerg - hvor er du bare superskøn. Tak for de venlige ord, og jeg er glad for du synes jeg har "læst" dig som du gerne vil læses. Herlige svar du afslører her .... det er hyggeligt

  SvarSlet
 2. Tusind tak for de søde ord - jeg er glad for at du kan lide det jeg finder på :-)

  Er selv vild med at følge med i hvad du render og laver ;-)

  SvarSlet
 3. Det var en alletiders aften :) God snak over gode drinks. Og tillykke med den fine award, det er godt gået på så kort tid. Nu vil jeg give mig tid til at bladre dine opskrifter igennem for at finde noget inspiration til aftensmaden, er træt af at leve af sandwiches (selvf er der kommen i alt brødet herovre) med spegedreng.

  SvarSlet
 4. replica bags hermes hermes replica handbags l3d06k1p13 replica bags reddit read here u2v58f8x59 high quality designer replica replica bags online shopping india find i3o85q0t83 replica gucci handbags best replica bags online 2018

  SvarSlet