tirsdag den 9. august 2011

Tikka masala med kalkun, aromatiske ris og rå salat med sumak


Det ser godt ud, ikke? Farverigt, krydret, frisk, stærkt, varmende, sødt, sprødt, blødt, syrligt og salt.
Indisk mad. Noget af det bedste i verden. Denne version er en super-hurtig snydeversion for kødet er slet ikke marineret og krydderierne er brugt alt for fåtalligt.

Til 2 personer:
150-200 g ris
Gurkemeje efter lyst, ca. 1 spsk
Salt

200 g kalkun
1 spsk tandoori masala
2 spsk garam masala
1 tsk spidskommen
1 spsk korianderfrø, let knuste i morter
7 kapsler kardemommefrø, let knuste i morter
1 tsk røget paprika
Salt, peber
1 dåse flåede tomater
1 lille dåse kokosmælk

Salat:
Tomater
Agurk
Rød peberfrugt
Saft af en lime og lidt sumak
Salt, peber

Sæt først risene over og tilsæt en spsk gurkemeje samt salt.

Skær kalkunen i grove tern. Skær ligeledes 2 løg og 2 fed hvidløg i tynde skiver. Steg løgene først på en stor pande i en sjat olie. Tilsæt nu krydderierne, de skal bare lige varmes op, så kun middelvarme. Tilsæt kalkunen og skru på, det må gerne få lidt stegeskorpe. Når det er gennemstegt, tilsættes de flåede tomater og kokosmælken og så skal det ellers simre så længe du har tid til. Husk også at smag det til.

Skær imens grøntsagerne til salaten i tern og vend den med lime og sumak, salt og peber.
Servér det hele med let hakkede mandler og rosiner og nyd at være under varmere, mere krydrede himmelstrøg for en tid. Naanbrød er heller aldrig at foragte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar