mandag den 27. februar 2012

Rosenkålssalat


Rosenkål er en klassisk haderet. Jeg har nu aldrig hadet dem, min far var god til aldrig at overkoge dem. Derfor er det en skrøne og den er hermed aflivet! Nå, ikke? Så vil denne salat helt klart få dig overbevist! Her er rosenkålene rå, og i rigtig smukt selskab med parmesan og citron.

Egentlig fik jeg salaten serveret som en forret med lækker parmaskinke og groft surdejsbrød efter denne  opskrift hos svigerforældrene, men nu har jeg flere gange spist salaten som den er. Den er nemlig virkelig lækker og nem og sund og så er rosenkål jo i sæson.

Denne omgang blev lavet af hollandske rosenkål, men de danske burde stadigvæk være der. Lidt mærkeligt at rosenkålene, som gror på en stok, skal være 23-41 mm i diameter - det er lidt diskriminerende, ikke? Men det er et helt andet indlæg...

NU til salaten hvor du har brug for:

Rosenkål
Citroner
Parmesan
God olivenolie
Salt, peber

Du starter med at skære stokken af rosenkålene, soignere dem og vaske dem grundigt i koldt vand. Læg dem til afdrypning og skær dem derefter i passende stykker, riv evt. også bladene fra hinanden, det ser dekorativt ud. Der er ingen regler, gør som du lyster.

Læg dem i en skål og overhæld dem med generøse mængder friskrevet parmesan, saften af en citron, et par skefulde god olivenolie, friskkværnet peber og salt. Vend det hele godt rundt og servér til dagens aftensmad. Det vil du ikke fortryde.
9 kommentarer:

 1. Hej!
  Jeg har sendt en blog award videre til dig og din fine blog! :-) Se mere her:
  http://idamarengs.blogspot.com/2012/02/blog-award.html
  Venlig hilsen en med-madblogger,
  Ida Marie

  SvarSlet
 2. Det ser lækkert ud. Jeg har det nogenlunde med rosenkål, men de smager bedst rå, synes jeg. Jeg skal klart prøve den salat - måske med citronolie i stedet.

  SvarSlet