torsdag den 14. april 2011

Luksuriøs kylling i rød karry og kokosmælk med forårsløg

Jeg hader at få post. Der er aldrig sådan et "Tillykke - du er smuk og har vundet 1 million kroner fordi du har givet til hjemløse og generelt altid rydder op efter dig selv når du nyder naturen"-brev. Altid sådan noget: "Nej, du kan ikke få boligstøtte, hvad regner du egentlig med, Blondie?" eller som i dag, hvor Skat skriver at "min restskat er beregnet til 6891,23 kroner - Betal nu eller det bliver værst for dig selv". Jeg er SÅ tæt på at sige røv at det kan måles med de rette instrumenter...

Det eneste der er at gøre ved det var at sætte cheffotografen til at lave en skøn, klassisk thai-ret med en HEL pakke kylling og 300 ml fuldfed, fantastisk kokosmælk. For én gangs skyld. Og det smagte vidunderligt. Cremet, men mega stærkt.

Til 2-4 personer (vi lavede med vilje lidt ekstra)

1 hel pakke kyllinginderfilet, dvs. 240 g
250 g basmatiris
1 hoved broccoli
1 stor, rød peberfrugt
1/2 stængel citrongræs
1 lille stykke ingefær
2 fed hvidløg
1 rødløg
2-3 spsk rød karry-pasta
1 dåse kokosmælk
3 forårsløg
1-2 tsk fiskesauce
Lidt soya eller salt

Sæt risene over.
Start med at hakke ingefær, citrongræs og hvidløg fint. Skær nu rødløget asian, dvs. skær det halvt over og skær efter tynde "både". Skær peberfrugt i smukke strimler. Skyl broccolien og bræk det i små buketter.

Tag et andet spækbræt og skær kyllingen i små stykker eller strimler. Svits nu ingefær, citrongræs og hvidløg i ganske lidt olie i din wok.
Tilsæt den røde karry og kyllingen og steg det grundigt.
Tilsæt nu 1/3 af kokosmælken, fiskesauce og soya og lad simre lidt.
Tilsæt broccoli, rødløg og peberfrugt og resten af kokosmælken til du synes det ser godt ud. Smag det til. Evt. med lidt limesaft også.

Skær forårsløgene i tynde, tynde skiver og drys over lige inden serveringen.
Brug også lidt af den grønne top. Dette var i mangel på sød thai-basilikum, som var udsolgt i grønthandlerne. Servér med dampende ris og nyd det. I dagens anledning drak jeg en øl, det passer også fortrinligt til. Det er en dejlig festlig ret, der udgør super let og lækker gæstemad, så prøv det når du bliver træt af påskelam :)

19 kommentarer:

 1. Var lige inde og kigge rundt, og denne her ret faldt lige i øjnene. Ser superlækker ud, og forhåbentlig er du kommet af med restskatten i dag ;-)

  Jeg skal til at bruge karry mere, tror jeg.

  SvarSlet
 2. Smager helt fantastisk. Jeg smed også en presset Limefrugt i retten. Mums

  SvarSlet
 3. Super lækker ret og nem at lave :D

  SvarSlet
 4. mmmums.... ind med ananas og ud med foråsløg ;)
  Tak for opskriften super lækker.

  SvarSlet
 5. mmmh….. smager rigtig godt, og hurtigt og nemt at lave! :-)

  SvarSlet
 6. Det skal jeg helt sikkert prøve at lave - er den sindssyg stærk, eller kan man godt servere den for oldeforældrene:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Bare hold lidt igen med karrypastaen, det er det eneste som gør den stærk

   Slet
  2. Hvilken karrypasta bruger du? Jeg bruger den jeg kan få i alm supermarkeder, og er begyndt at tilsætte frisk chilli til retten, som smager dejligt, men ikke er helt så stærk som jeg kunne ønske... mvh Camilla

   Slet
 7. Prøv også at tilsætte kefir-lime blade, som kan købes i asiater butikker, de frosne er de bedste og nemmeste at opbevare... De giver en fantastisk smag.

  SvarSlet
 8. Har det som dig. Hader post og elsker thaimad. Især med red curry, så tak for opskrift - selv om jeg aldrig kunne drømme om at være mine elskede jasminris utro. :-)

  SvarSlet
 9. https://blackfridaycounter.dk/
  https://cybermondaycounter.dk/
  https://singlesdaycounter.dk/

  SvarSlet
 10. Hold nu op, hvor blev det lækkert !

  SvarSlet
 11. apprenez les faits ici maintenant dolabuy En savoir plus sur l'auteur www.dolabuy.su mon lien Dolabuy Loewe

  SvarSlet