søndag den 22. april 2012

Knoldselleri med dadler, mandler, mynteMan siger noget, og gør noget andet. Jeg ville blive en god politiker! NU er bloggen lidt mere tilbage end før - mest pga. MASSIV efterspørgsel fra familie, venner og bekendte. Det varmer virkelig meget og var egentlig også overraskende hvor mange der egentlig fulgte med. Skønt.

Denne opskrift er virkelig dejlig og stammer fra min favoritkogebog - Suværene Succeser som jeg tidligere har omtalt. Den er virkelig genial hvis man står med en grøntsag i hånden og tænker: Hvad skal jeg dog stille op med denne knoldede selleri? Svaret er simpelt: Bag den, dress den og hæld nødder og tørrede frugter på. Det er sådan lidt en lun salat der kan bruges til alt! Vi fik vist kylling og kartofler i ovnen til, men til lam ville den være ret genial. I får lige opskriften som jeg lavede den:

1 helt knoldsellerihoved (I skal nok få det spist, promise!)
1 håndfuld af de lækreste dadler der kan opdrives (arabiske grønthandlere er ledetråd her)
1 håndfuld mandler (eller valnødder som opskriften egentlig foreskriver)
1 lille bundt frisk mynte
1 appelsin
Olivenolie
Salt, peber

Start med at tænd ovnen. Skræl/skær skralden af sellerien og skær den i passende tern - jeg skar dem ret småt, så de kunne blive sprøde i ovnen. Læg dem på en bageplade eller fad og vend dem med lidt olivenolie, salt og peber. Bag dem i ovnen ved ca. 180 grader i 30-40 minutter - eller til de er færdige.

Imens fjernes stenene i dadlerne og de skæres i mindre stykker. Nødderne ristes kort på en tør, hed pande og hakkes meget groft. Mynten skylles og hakkes. Der laves en lille dressing af saften fra en appelsin, lidt olivenolie, salt og peber. Når knoldsellerien er færdig blandes den med de klargjorte råvarer og bang! Så er der en ret simpel, fantastisk lækkerbisken, der næsten kunne gå for en dessert.

Det ligner godt nok grøn peber... måske er dette en senere version? Hmm... Ej, lad os sige det er mynte...

2 kommentarer: