søndag den 22. april 2012

Crumble med æbler, blåbær, brombær og nougat


Jeg elsker crumble'r! Princippet er ret simpelt: Noget med en frugt eller bær nederst og så et sprødt låg af havregryn, smør og sukker og nødder. Det går næsten aldrig galt. Det er sådan en dejlig nem dessert og man kan bruge hvad end der ligger og ser lidt slatent ud i frugtskålen. Denne søndag var det et par æbler samt en lille rest blåbær og brombær i fryseren. Og så havde jeg også noget lækker økologisk nougat i køleren fra jul, som trængte til at blive brugt.   


Jeg skyllede æblerne og skar dem i tern og blandede dem godt med bærrerne. Så lavede jeg crumblen bestående af: 

50 g smør
100 g havregryn
50 g mel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
100 g rørsukker (alt efter sukkerindhold i frugten)
200 g nougat
1 håndfuld mandler

Jeg smeltede smørret i mikrooven og blandede det med havregryn, mel, vaniljesukker, kardemomme og sukker og fordelte det over frugten og bærrerne. Så smuldrede jeg nougaten over og dryssede til sidst med lidt mandler. Men. Næste gang vil jeg enten blande nougaten i selve crumblen eller smuldre nougaten under crumble-låget. Nougaten blev nemlig en lille smule brændt... Man kan ane den lettere sorte nougat, men det forstyrrede ikke smagen som sådan. Servér med vaniljeis, skyr rørt med vaniljesukker eller creme fraiche alt efter humør.

4 kommentarer: