Jeg elsker crumble'r! Princippet er ret simpelt: Noget med en frugt eller bær nederst og så et sprødt låg af havregryn, smør og sukker og nødder. Det går næsten aldrig galt. Det er sådan en dejlig nem dessert og man kan bruge hvad end der ligger og ser lidt slatent ud i frugtskålen. Denne søndag var det et par æbler samt en lille rest blåbær og brombær i fryseren. Og så havde jeg også noget lækker økologisk nougat i køleren fra jul, som trængte til at blive brugt.
Jeg skyllede æblerne og skar dem i tern og blandede dem godt med bærrerne. Så lavede jeg crumblen bestående af:
50 g smør
100 g havregryn
50 g mel
2 tsk vaniljesukker
1 tsk kardemomme
100 g rørsukker (alt efter sukkerindhold i frugten)
200 g nougat
1 håndfuld mandler
Jeg smeltede smørret i mikrooven og blandede det med havregryn, mel, vaniljesukker, kardemomme og sukker og fordelte det over frugten og bærrerne. Så smuldrede jeg nougaten over og dryssede til sidst med lidt mandler. Men. Næste gang vil jeg enten blande nougaten i selve crumblen eller smuldre nougaten under crumble-låget. Nougaten blev nemlig en lille smule brændt...
Man kan ane den lettere sorte nougat, men det forstyrrede ikke smagen som sådan. Servér med vaniljeis, skyr rørt med vaniljesukker eller creme fraiche alt efter humør.
Nøj, det ser lækkert ud. Jeg laver tit "klassisk" crumble med jordbær, rabarber eller skovbær.
SvarSletMen denen variant må jeg da afprøve snart...
christian louboutin
SvarSletralph lauren outlet
mulberry bags
air jordan shoes
moncler outlet
jordans
prada handbags
pandora
coach outlet online
michael kors outlet
cc20180927
cheap nba jerseys
SvarSlettimberland boots
balenciaga
michael kors outlet online
nmd
nike sneakers for women
yeezy boost 700
cheap jordans
cheap jordans
air jordan
replica bags high quality replica gucci handbags n4w72g1g55 replica bags high quality my website h2b98j0g81 replica louis vuitton replica bags online pakistan replica bags for sale replica hermes bag t6z56m8z56 replica zara bags
SvarSlet