tirsdag den 23. august 2011

Hjemmesyltede drueagurker


Jeg elsker pickles og hører til de mennesker der synes at en burger ikke er en burger uden pickles. Derfor er det selvfølgelig oplagt at lave dem selv. Det har dog slet ikke min egen idé, men et tilfælde der fik mig ind på Miras madblog og dér fandt jeg hendes opskrift på hvad hun kalder "New Yorker Pickles" syltet efter jødisk tradition - mega sej idé. Det var også på hendes blog at stedet hvor de økologiske drueagurker bor afslørede sig: Din Baghave! Hvor ellers. Jeg besøgte Tullinsgade hvor der også lige røg et par æbler og 6 friske æg med :) Jeg købte 14 drueagurker og fulgte ellers Miras opskrift til punkt og prikke. Jeg skriver den også lige her, med egne noter.

Lav først syltevæsken:

5 dl kogende vand fra elkedlen
4 dl lagereddike
300 g rørsukker
1 spsk salt

Put sukker og salt i en rummelig skål, overhæld med det kogende vand og rør rundt så det opløser sig. Tilsæt eddiken og stil evt. i vindueskarmen til at køle af. Det skal være ret afkølet inden det kan bruges, så lav det endelig i god tid.

Find nu dine sylteglas frem. Jeg brugte et stort til 10 drueagurker og et lille hvor der lige kunne være 4 i, måske til en værtindegave.

Resterende ingredienser:

12-14 drueagurker
8 fed hvidløg
2 spsk sennepsfrø
2 tsk sorte peberkorn
1 spsk fennikelfrø
3 små tørrede chilier
2 stjerneanis, 1 lille og en stor
1 bundt dild eller i en ideel verden, krondild, som kan findes i haven og dufter virkelig dejligt

Vask drueagurkerne grundigt i kold vand og dub dem tørre i lidt køkkenrulle. Prik dem med en kødnål, ikke alt for meget tror jeg. 10 små prik pr. agurk. Pil hvidløgene og kvas dem lige lidt. Skold glassene med kogende vand og læg agurkerne ned. Fordel krydderierne og hvidløgene i glassene alt efter hvor mange agurker der er. Tag nogle kvaster dild af og put ned i glassene.


Nu er syltevæsken kølig, ikke? Overhæld agurkerne og godterne til kanten af glasset og skru låget på med det samme.

Stil dem koldt og vent en uges tid med at smage på sagerne. De burde kunne holde sig i en måned ca.

Wow, jeg glæder mig til at smage. Og jeg er så langt, so godt, overrasket over hvor let syltning (måske) er.     

3 kommentarer:

 1. Uhmm, de ser helt rigtige ud. Der er ikke noget som sådan en god dill pickle :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Eeej hvor ser det godt ud! De er altså bare så pæne og grimme på én gang, sådan nogle drueagurker. Jeg krydser fingre for at de smager af en million.. Mon ikke :-)

  Julie/Gane&Gaffel

  SvarSlet