søndag den 21. august 2011

Krydrede, små drømmekager

Rod i køkkenet
Vi havde været så heldige at blive inviteret på café til tidlig aftensmad med min kusine og mit gudbarn, så der sad vi på det mondæne Østerbro, på en plads i aftensolen og spiste burger med hel oksefilet. TAK til København for omgivelser, kusinen for god snak og mad og gudbarnet for god underholdning...

Nu kommer pointen: Fordi jeg derfor ikke havde tilbragt tid i køkkenet i dag, overhovedet, havde jeg lyst til at lave noget. Cheffotografen havde nævnt noget om drømmekage, men jeg orkede ikke det hvinende søde. Derfor tog jeg skeen i den anden hånd og googlede "drømmekage med et twist" og fandt denne opskrift i damebladet her og lavede en masse ændringer, men forholdene var ca. de samme, bortset fra at jeg halverede mængderne.

Dejen:
2 æg
150 rørsukker
25 g smeltet smør
130 g durum/hvedemel, 50/50
2 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
7 kardemommefrø, kværnet og sigtet eller 2 tsk stødt kardemomme

Pisk æggene og sukkeret lyst og luftigt. Tilsæt den smeltede smør. Bland melen med bagepulver, vaniljesukker og kardemommen. Jeg kværnede frøene i min kaffekværn, da jeg endnu ikke ejer en særskilt elektrisk kværn udelukkende til krydderier (men jeg arbejder på det!) Kaffe med kardemommesmag er nu heller ikke en dårlig ting, faktisk bliver det lidt a la arabisk kaffe som jo er ret lækkert. Nå, bland det hele godt sammen og hæld dejen i smurte muffinsforme, jeg er træt af de der små papirsforme, så jeg er begyndt bare at smøre dem med smør og bage direkte, works fine.

  
Bag dem i ca. 20 minutter ved 175 grader til de ser sådan her ud. Der blev 7 af denne portion.

Mens de er inde i ovnen laver du fyldet/toppingen/det-vigtigste-ved-drømmekage-ifølge-visse-mennesker-eksempelvis-min-mor-og-cheffotografen-der-først-blev-rigtige-venner-da-de-spenderede-en-hel-eftermiddag-på-at-udtænkte-en-drømmekage-UDEN-kagEN. I kender typen.

Jeg brugte ca. følgende til fyldet:
50 g smør
1 dl brun farin el. muscovadosukker
2 spsk god rørsukker
100 g kokosmel
1 lille håndfuld mandler, finthakkede
2 store stjerneanis, kværnede og ikke-sigtede
1 lille håndfuld kokosflager

Når kagerne er lysebrune som på billedet, tages de ud af ovnen som skrues op på 225 grader, fyldet smørres på og kagerne skal have yderligere 5-7 minutter. Tag dem ud og køl dem lidt ned.Når kagerne får de ekstra minutter med kokosfyldet på, smelter det og karamelliseres og gør drømmekage til hvad den er. Jeg bagte også én uden og den smagte også godt. Det er dejligt at der i dejen ikke var så meget smør, det gjorde kagerne lidt mere sprøde.

  

Virkelig dejlige kager der er sprøde og krydrede og ikke bløde og hvinende søde. Nej se, et drømmekagedigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar