søndag den 28. august 2011

Falafel

Som tidligere omtalt havde jeg en stor mængde udblødte kikærter liggende i fryseren til et under lang tids opsejling falafelprojekt, faktisk lige siden jeg havde besøgt Vestbredden i Palæstina, hvor nystegte falafler serveres på et hvert gadehjørne. Jeg samtalede igen med veninden fra Aarhus som tit og ofte havde haft held med falafler. Jeg syntes nemlig umiddelbart det lød lidt svært og var meget mystificeret omkring det. Men det er slut nu og som jeg lærte i både mit bernaise-projekt (som jeg endnu ikke har blogget om) og creme brulee-projektet er den eneste måde blot at kaste sig hovedkluds ud i. Falafel er faktisk super let fandt jeg ud af og det er ikke sidste gang det skal laves herhjemme.

Jeg havde vel 500 g kikærter som kun var udblødte, IKKE kogte. I den portion blev der 40 falafler og her er hvad jeg ellers brugte:

500 g udblødte kikærter
1 lille løg
1 rødløg
6 fed hvidløg
1 spsk sød røget paprika
2-3 tsk stødt spidskommen
1 spsk korianderfrø, knuste i morter
2 spsk falafelkrydderi importeret fra Palæstina
1 spsk garam masala
Saften af en halv citron
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
Salt, peber
1 tsk tahin
1 dl sesamfrø
2-3 spsk mel

Tag din foodprocessor og kør alle ingredienserne til en ensartet masse. Test eventuelt om du kan rulle dem til falafelkugler, man skal sådan lige klemme/presse en lille håndfuld for at få lidt af væden ud af dem og så hænger de fint sammen. Det kræver lige lidt tålmodighed og næste gang tilsætter jeg altså et enkelt æg eller måske en anden bælgfrugt.Når du har formet alle kuglerne, så kan du tænde en lille stegepande og smide noget solsikkeolie på. Vi puttede meget på, men måske kun 1/2 cm højt og så stegte vi ellers 5-6 stykker ad gangen, på alle sider. Det gik altså meget fint og derefter kom de på fedtsugende papir. Super sprøde og krydrede!


Og så var det ellers bare at fylde sit pitabrød med godter! Vi havde rødløg, icebergsalat, tomat, agurk og en yoghurtdressing med rigtig meget hvidløg og så selvfølgelig en heftig chiliolie.

MUMS!!!!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar