Men hvis der er noget ALLE madbloggere blogger om så er det altså.... Lakrids. Skide Johan Bülow der jo seriøst er den klogeste forretningsmand set i Dronningens Danmark i laaaange tider. G-E-N-I-A-L er manden og hans fantastisk simple koncept: Lakrids i verdensklasse. Ikke så meget pis. Og det dér "rålakridspulver by Lakrids by Johan Bülow" ejer alle madbloggere jeg er stødt på. Derfor overgav jeg mig også. Selvfølgelig, mand. Jeg er jo kun et menneske og jeg vil gerne være ligesom de andre. Det er menneskets instinkt for det sikrer social accept og dermed overlevelse. Jeg kan forklare alle menneskets gerninger ud fra overlevelsesinstinktet. Tror det skal på cv'et. Ligesom: Jeg er vildt god til at ævle. Sejt, hva?
IS skal der også til og aftenen inden mine veninder skulle komme, stod jeg og lavede koldskål med pausteriserede æggeblommer og fede vaniljestænger og økologien alle vegne. Der var nogle æggeblommer til overs samt en fin vaniljedunst i køkkenet og så slog det mig: Vi skal da ha' is! Det er da det vi skal! Det var ikke svært at få cheffotografen overtalt, så sko på, Sølvkortet i Tivoli (udvidet årskort, ha) i hånden og os over i Tivoli fredag aften. Hvor Aqua spillede. Og hvor LAKRIDS by Johan Bülow har en biks. Hvor jeg nogle uger forinden havde spist alt for mange smagsprøver til hvad der er socialt accepteret. En bøtte lakridspulver i lommen og os i 7/11 efter MERE piskefløde. Flødeis er nemlig det simpleste i verden: Lav en æggesnaps. Pisk noget flødeskum og vupti: Du har flødeis. Altså hvis du lige putter det i fryseren.
Vi besluttede at lave en med jordbær og en med lakrids. Først en base med vanilje:
5 æggeblommer
200 g sukker
1/2 liter piskefløde
Kornene fra en stang vanilje
Lidt vaniljesukker
1 æggehvide
400 g jordbær, rensede
2 spsk rålakridspulver
1/2 tsk salt
Pisk æg, sukker og vanilje super luftigt. Pisk en luftig flødeskum. Vend det sammen. Del portionen i to. Blend jordbærene grundigt og vend dem i isen. Frys den ned i en beholder med låg.
Jordbæris in the making |
Efter 30 minutter plejer jeg at tage formene ud og lige vende isen rundt. Efter yderligere 30 minutter pisker jeg en æggehvide stiv og vender forsigtigt rundt i isen. Og så skal det ellers fryse natten over.
Det er ikke sidste gang der bliver lavet lakridsis! WAUWSA det var lækkert. Jeg forstår bloglandet nu. Tak.
P.S. Nej, jeg har ikke en ismaskine. Ja, sådan en er smart. Men man kan sagtens uden og der kommer ikke iskrystaller når man følger min plan.
Hej Frøken U.,
SvarSletJa, det er noget sjovt noget, det med ønsket om social accept. Jeg vil benytte lejligheden til at afsløre noget, som jeg længe kun har tænkt: jeg er ikke 100% vild med Johan Bulows lakridser... Jeg kan ikke lide konsistensen. Jeg ved ikke, hvordan de bliver lavet, men i min mund opleves det som om der er for meget stivelse i.
Men jeg er vild med lakrids i al almindelighed og har også noget lakridspulver i køkkenet (fra Panduro, vistnok), som jeg elsker at eje og sparer lidt på. Den allerstørste luksus er bare at opløse en teskefuld i kogende vand i en kop og drikke det som te. Men is må vist være et værdigt projekt en af dagene! Tak for inspiration!
Lise
Der er helt klart "mode" indenfor madblogs og i perioder laver alle mere eller mindre det samme, ret sjovt at se :-)
SvarSletIsen ser skøn ud!! Lige nu holder en pause fra lakrids, men måske jeg snart kommer ind i en lakrids-fase igen....
Mange hilsner
Birthe
Hehe... Jeg er ligeledes en af de mange bloggere, som har lavet en del opskrifter med Johan Bülows lakridspulver :-) Og jeg morer mig ligenu over, at mit næste blogindlæg bliver om hyldeblomstsaft - det er jo ikke set denne sommer ;-)
SvarSletJeg ville gerne have set et "efter"billede af isen, men jeg er sikker på den blev god. Den må jeg prøve :-)
Hej hej,
SvarSletMode, ja, der kan gå mode i mange ting! Men handler det ikke grundlæggende om, at man inspirere hinanden til, at lave noget nyt mad?
Men en is med jordbær og lakrids lyder helt vildt spændende - den vil jeg gerne smage:)
God weekend
Rune
Kaffeblogger
www.cafezinho.dk
Lise! Jeg synes også konsistensen på deres lakridser er lidt mærkelig! Ikke desto mindre overskygger smagen heldigvis :) Men tak for indrømmelsen og kommentaren. Og sej idé med te! Det vil jeg da prøve.
SvarSletHej Birthe.
SvarSletDet er nemlig sjovt at se de samme typer opskrifter igen og igen, fx da både asparges- og rarbarbersæsonen for nylig var over os. Og jeg tror også man kan overdrive lakridsbrugen - det passer jo trods alt ikke til alt :)
BogB - kan ikke følge dit navn tilbage til din blog. Hvad er adressen på den :)? Og du har fanget mig mht. efter-billede af isen... Det røg simpelthen ned så hurtigt at jeg ikke havde en chance for at tage billede, men jeg lover at gøre det godt igen snarest - for der skal altså eksperimenteres med is sommeren igennem. Kan afsløre at konsistensen blev rigtig god!
SvarSletOg jeg overvejer selvfølgelig også at lave hyld - andet ville jo nærmest være dumt.. :)
Hej Rune!
SvarSletEn kaffeblog - wauw! Jeg elsker kaffe og sidder lige nu med min Bodum 3-koppers som jeg bruger hver dag - den er så god.
Og jo, grunden til moden "går i alting" er jo klart at det er inspirerende! Helt sikkert. Mennesket er jo ikke bare et socialt dyr, men også et skabende dyr. Ja, undskyld, men det er vist en studieskade :)
Og de to is var overraskende gode sammen, så det kan klart anbefales.
Hej igen,
SvarSletJeg faldt tilfældigvis over lige præcis en artikel om, hvordan JB laver sin lakrids: "som opbagt sovs"! Det lyder ærligt talt netop ikke lækkert konsistensmæssigt... http://samvirke.dk/forbrug/artikler/lakrids-koges-opbagt-sovs.html
:-)
Lise
salomon shoes
SvarSletadidas nmd
mlb jerseys cheap
adidas shoes
nike air max
kate spade handbags
coach factory outlet
adidas outlet
true religion jeans
yeezy boost 350 v2
xushengda0617