søndag den 12. juni 2011

Tabbouleh


Tabbouleh er en libanesisk persillesalat der består af bulgur, citron, olivenolie, tomater og persille og mynte. Jeg stiftede bekendtskab med denne i Palæstina i den ægte version - og over halvdelen var persille. Men tabbouleh kan varieres i det uendelig og er en meget bekendt ret på buffeter - ofte iblandet alt muligt mærkeligt. Det blev der også denne gang fordi det skulle fungere som hovedret - uden yderligere tilbehør. Jeg var selv på arbejde da råvarerne blev hakket og blandet, men heldigvis blev der taget et billede imens:


Finthakket gulerod, rød peberfrugt, rødløg, tomater, mynte og masser af bredbladet persille. Det blev blandet op med kogt og lettere afkølet mørk fuldkornsbulgur der var meget mørkt og yderst lækkert i smagen. Salaten blev yderligere krydret med finthakkede mandler og soltørrede abrikoser samt lidt stegt chorizo på toppen :) Dressingen bestod af palæstinensisk olivenolie, citronsaft, salt, peber og lidt honning og det hele blev vendt grundigt rundt og nydt sammen med lidt kidneybønnehummus :)

Et stykke lækker grillet kylling eller andet og lidt hjemmegjort tzatiki havde gjort denne ret til en ægte ret - men vi tog studenterversionen uden så mange dikkedarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar