mandag den 13. juni 2011

Super-turbo-lasagne med aubergine og jordbærsalat med balsamicoJeg havde som sagt været syg, men på trods af at jeg var alene hjemme lørdag aften pga. mit store engagement i videnskabsteori-eksamen (as if), besluttede jeg at lave en ordentlig omgang lasagne med masser af friske råvarer. Jeg havde virkelig brug for noget hjemmelavet sund og nærende mad og tilsatte derfor ureglementeret mange grøntsager. Ej, jeg fulgte faktisk min tidligere opskrift men tilsatte flere gulerødder og to kæmpe løg. En hel aubergine blev skåret i tynde skiver og lagt oven på kødsovslaget - og brugte også nogle super gode grove lasagneplader. Bechamelen blev lavet på skummetmælk og det kunne den ikke helt klare, den ændrede lige struktur efter bagningen, men smagen var fin, mest fordi jeg tilsatte en halv revet muskatnød og en stykke revet emmenthaler - så det blev faktisk mornay :) Toppet op med mozzerella og bagt i 35 minutter. Skønt.


For en gangs skyld havde vi noget brugbar salat og jeg havde også lige købt nogle dejlige jordbær. Så lavede jeg lige en salat af:

Iceberg og romaineblade
Agurk
Jordbær
Frisk basilikum
Dressing: Balsamico, æbleeddike, olivenolie, citronsaft, nyslynget honning, salt og peber.

Dressingen er meget vigtig - balsamico og jordbær passer bare så godt sammen!


Hold nu op det smagte dejligt! Jeg blev mæt på en dejlig måde og følte virkelig at depoterne igen var fyldt op. Dagen efter, dvs. i går, kunne vi opvarme lasagnen og lave endnu en salat - bare med mange flere jordbær. Skønt.

1 kommentar:

  1. Hvor ser det godt ud - og det er forunderligt hvor meget god mad kan indvirke på helbredet :-) Håber du har fået det bedre!!

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet