mandag den 20. juni 2011

Persillepesto


Som tidligere advertiseret for her på siden kender jeg tre slags pesto. I har allerede fået basilikum- og tomatpestoen. Her kommer.... Persillepestoen. Billig og dejlig og lige ved hånden når pastaen/bøffen/fisken/brødet lige mangler et smagsbombardement! Jeg laver altid persillepestoen af bredbladet persille, men en enkelt gang brugte jeg faktisk kruspersille og det gik godt. Men jeg vil anbefale den dejlige bredbladede som jeg aldrig bliver træt af. Pesto er super nemt hvis man har en god foodprocessor/stavblender/blender eller sågar minihakker.

Man blender følgende:


2 bundter bredbladet persille
2 dl god olivenolie
1 håndfuld groftrevet parmesan eller grana padano eller pecorino
2 fed hvidløg
2 håndfulde letristede solsikkekerner
Salt, peber, citronsaft

Det gør altså pestoen en del billigere hvis man bruger solsikkekerner og så længe de lige får lidt varme på en hed pande og bliver dejlig lækker-brune, så synes jeg de er fuldt ud så skønne som andre nødder eller kerner. Ellers så skyl og afdryp persillen og blend det hele til du har en fin pesto. Smag endelig til. Pestoen holder sig fint i en uges tid hvis der lige toppes op med lidt olie efter hver gang du har taget. Jeg kan godt lide at opbevare min pesto i et syltetøjsglas - det ser så dejligt ud. Af denne portion blev der to syltetøjsglas - den ene skal nemlig fungere som værtindegave i morgen :)

1 kommentar: