torsdag den 23. juni 2011

Kalkunruller med ris-speltsalat og tzatiki

Jeg havde igen inviteret tre søde veninder til middag på matriklen, og jeg synes jeg skyldte dem at servere noget lidt ny mad for dem. Derfor gik den vilde jagt i Superbrugsen for jeg tænkte at inspirationen kunne ligge og glemme sig i et nyt supermarked, og Brugsen har altid et ret lækkert udvalg af alskens slags kødudskæringer. Og ganske rigtigt: Der lå et smukt kalkunbryst på knap et kilo og ventede på mig. Jeg havde forinden bladret i en kogebog jeg har lånt på biblioteket: "Kloge kvinder - kræsne mænd", af den føromtalte dygtige skribent Birgitte Esherich. Der var faktisk en opskrift på nogle kalkunruller. Da jeg kom hjem genlæste jeg opskriften og fandt på noget der passede til hvad vi havde. Derfor får i den også som jeg lavede - men snart igen vil jeg forsøge mig med hendes version.

Kalkunruller til 4 personer:

1 stort kalkunbryst, ca. 900 g
1 squash
1 håndfuld bløde soltørrede tomater
50 g feta
2 fed hvidløg
Masser af salt og peber
Frisk timian

Princippet er ligesom at skære kalkun i lange flade stykker og gøre det samme med squashen og så rulle det sammen om fetaen der er most med finthakket hvidløg, salt og peber og de soltørrede tomater. I den oprindelige opskrift var det kalkunschnitzler og flødeost og det ville nok have været nemmere. Ikke desto mindre gik det faktisk fint og jeg kan klart anbefale det. Bare hav masser af tandstikker ved hånden :)


De skulle så steges på panden ved jævn, lav varme i 20 minutters tid. Kalkun er jo ret mildt i smagen så bare giv lidt gas og lav en stegeskorpe og krydr for guds skyld med masser af salt og peber under stegningen også.

Her kan man se lidt af fyldet. Men det opførte sig overraskende pænt og blev i sit fængsel af dejlig kalkun.
Der skulle også noget tilbehør til og en rest perlespelt fra Urtekram blev kogt og kølet lidt ned samt en rest røde ris fra dagen før. Det blev alt sammen rørt med rød peber i tern, lynblancherede gulerødder og en posefuld gourmetbønner i tern og masser af friskhakket persille.Jeg rørte også en hurtig dressing af citronsaft, olivenolie, soya, honning og salt og peber som blev blandet ved. Fordi det var lidt pigemiddag tænkte jeg at tzatiki også ville være et hit. Det er ellers sådan noget jeg ALDRIG laver af en eller anden grund. Jeg kan meget godt lide det, det er måske bare lidt kedeligt? Nå, men her rørte jeg en hel, godt afdryppet revet agurk med 2 fed hvidløg og ca. 5 dl god tyrkisk yoghurt og igen masser af salt og peber. Den fik lov at trække ret længe og det blev da hæderligt.
Lidt persille rørt i ville også have været godt :)

1 kommentar:

  1. Hold da op, hvor ser det lækkert ud!! Jeg er ellers ikke så vild med kalkunkød, men det kunne da være jeg skulle prøve igen :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet