søndag den 5. juni 2011

Pasta med ærter og serrano


Jeg er stadig syg og mildt sagt negativ. Har fået skrevet konklusionen, bevares, og brugt endnu en solskinsdag indenfor. Men jeg mangler stadig en mundtlig eksamen og det er som om at administrationens hjerne er blevet svitset af de hede kontore. Hvor svært kan det egentlig være at planlægge en eksamen? Kommer det bag på dem at vi er 40 elever der skal op når vi nu har været 40 hele semestret i gennem? Hvorfor skal 10 af os så op på et endnu ukendt tidspunkt når jeg burde have været oppe d. 16.? Føler de sig forpligtede til at oplyse os om det? Næh. De har jo magten. UNDSKYLD min vrede, men det er for sindssygt. Det skal lige siges at forhistorien er enorm lang og hvis I kendte den, ville I være på min side. Uden tvivl. Og løg. Håber jeg.

Nå, men mad skal der jo på bordet og køleren gemte ikke på noget særligt interessant. Måske fordi vi ikke har handlet i en uge. Derfor blev det pasta, mit lager er uudtømmeligt. Ja, jeg ved det, jeg består nu af kvart snot, smerter, ynkelighed, kvart te og halv pasta. Og nys. Hvor mange gange kan et menneske egentlig nyse?

Stærkt inspireret af disse pigers idé om at putte flødeost i pasta, brugte jeg en rest philidelphia i denne ret. Og det bliver ikke sidste gang. Hold kæft det var godt! Røg lige ned i løgnhalsen. Resten af retten ligner også, men vores køleskabsrester er åbenbart identiske - måske derfor jeg med det samme følte et vist slægtskab.

300 g muslinger fra Urtekram fra Det Uudtømmelige Pastalager (DUP)
1 pakke virkelig dejlig serrano (fra mamá), 6 store skiver (bacon ville også være godt)
200 g frosne ærter
2 spsk philidelphia
1 håndfuld rynkede cherrytomater
1 fed hvidløg
1 løg
Sjat mælk
1 spsk oregano
Frisk timian
Salt, peber

Kog pastaen. Tilsæt ærterne det sidste minut. Steg serranoen sprød og lækker i ganske lidt olie og stil til side. Hak løget og hvidløget og steg i lidt olie. Tilsæt tomater, timian, oregano, salt og peber og lad det lige blive lidt slattent. Tilsæt nu philien og nyd synet af ægte cremethed. Smag grundigt til og vend i de let afdryppede pastaer (med ærterne, du huskede det, ikke?) Servér med dejlig sofa og parmesan. Og kleenex...

Forresten, jeg så lige noget meget skægt: Kan I huske Forbrydelsen? Den første? Ja den hvor Sofie Gråbøl ser mystisk ud i mange, lange timer og har en nizzle sweater på? Den er der jo lavet et amerikansk remake af! The Killing hedder den... Herre god og tro mod originalen, hvilket gør mig stolt over at være skandinaver. Og have mega sart lys hud.

1 kommentar:

  1. MUMS, pastaretter er bare det bedste :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet