tirsdag den 14. juni 2011

Gulerodskage m. nødder, chokolade og ingefær


ENDELIG var der en undskyldning/mulighed for at lave den uklassiske gulerodskage som jeg tidligere har bragt opskriften på her på bloggen. Cheffotografen skulle nemlig have læsegruppe på besøg. Elsker at lave mad til søde gæster og så skal man jo også gøre sig super umage.

De dejlige råvarer ses på billedet her. Selv om opskriften dikterer syltet ingefær så har jeg ikke anvendt det endnu men erstattet det med frisk for det har vi altid i huset. I denne opskrift kom jeg også en halv teskefuld Sal de Fleur i og jeg synes det gjorde ret stor forskel. Smørret var dog saltet, men hold nu op det blev en god kage! Helt klart pga. saltet...

Først skal man riste de 100 g hasselnødder og holde øje med dem (note til mig selv). Hvis man glemmer det, kan man nulre skallen af i et viskestykke:


Det er super let og fjerner den "bitre" skal. Men absolut ikke nødvendigt.


Så rører man alle tingene sammen....


Og hælder i en smurt springform hvor man lige glatter overfladen. I ovnen i 1 time, til let afkøling og så skal der sigtes flormelis over.

6 kommentarer:

 1. Den lyder lækker! Jeg har vist ikke fået chokolade i gulerodskage før, måske jeg liiiige skulle prøve den :-D

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Pyha. Det ser rigtig godt ud. Jeg tror jeg må have gang i noget lignende snarest. Elsker gulerodskager - og squashkager for den sags skyld. Tænker at den også ville være god med cream cheese frosting med citronskal på?

  Julie/Gane&Gaffel

  SvarSlet
 3. Men.. hvad er målene på de forskellige råvarer? Jeg kan kun se et billede, og det får jeg ikke en fin kage ud af.

  SvarSlet
 4. Hej Stina,
  Tak for din kommentar. Jeg har indsat et link til den oprindelige opskrift øverst i dette indlæg, men det kan være lidt svært at se. Men tryk på "her" oppe i anden linje eller følg linket direkte: http://www.frkuldbjerg.dk/2011/03/gulerodskage-version-2.html. Held og lykke med det!

  Venligst Frøken Uldbjerg

  SvarSlet