lørdag den 11. juni 2011

Grove boller med æble, gulerod og squash

Jeg havde 4 æbler indkøbt i Fakta... De smagte imidlertid af cirka ingenting, derfor blev de skrællede og revet og puttet i en langtidshævet dej. Så kan de jo bare lade være med at være så skide hamrende kedelige. Der blev også tilføjet en hel revet squash og 3 gulerødder...

Nu var det faktisk cheffotografen der lavede disse ret gode boller, så jeg ved ikke helt hvad han gjorde. Men lang tid tog det og dejen voksede ud over sine bredder. Jeg er rimelig overbevist om at du kan følge enten opskriften på squashboller, gulerodsboller eller bare koldhævede grovboller, tilsætte æble og hvad du synes og få et ret lignende resultat :)
Ellers kan du måske gætte opskriften ud fra billederne her:

Revne ting, gær, vand, yoghurt, salt, honning... God start.
Dejen præ-hævning
Dejen post-hævning 
De færdigbagte boller
Det ligner der er hørfrø i! Så det ville jeg nok også putte i hvis jeg var dig... Virkelig lækre boller med super sprød skorpe og en lækker saftig krumme.

5 kommentarer:

 1. NU skal jeg altså snart prøve æbler i boller, ser det flere og flere steder. Forøvrigt elsker jeg både squash og gulerødder i boller :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. sikke da en super måde at få brugt nogle grøntsager, og de ser vildt lækre ud. Husk at rose kæresten

  SvarSlet
 3. Birthe, det må du helt sikkert. Men kan kun anbefale at bruge nogle med smag og måske alene, de her forsvandt faktisk lidt og gav mest struktur. Igen vil jeg gerne takke for alle dine kommentarer, det er meget hyggeligt :) Glæder mig til eksamenen er forbi og så har jeg masser af fritid :)

  Tante sød, han fik også meget ros. Han er lige så vild med at være i køkkenet som mig, så der kommer flere kreationer fra hans hånd :) Og kan kun anbefale frugt/grønt i boller - det holder!

  SvarSlet
 4. There are a handful of fascinating points at some point on this page but I do not know if every one of them center to heart. There’s some validity but Let me take hold opinion until I take a look at it further. Very good post , thanks so we want far more! Added to Feed Burner as well herbsenroute.com

  SvarSlet