torsdag den 6. oktober 2011

Rabarber-blommemarmelade


Rabarber og blommer passer rigtig godt sammen i en marmelade. Tro mig. Bangs marmelader laver nemlig også versionen så vidt jeg husker. Begge dele er ret syrligt, men blommer har en slags fedme der passer fantastisk til rabarbers trådede, rå syre. Sukker og vanijle er selvfølgelig uundværligt - men sådan er det med alle marmelader. Farven blev helt fantastisk smuk - tilståelse, det er måske to måneder siden jeg lavede det, da rabarberne stadig voksede vildt, men var ret sure i det.

Jeg kan på ingen måde huske hvor meget jeg brugte - men det var halvt sveskeblommer og halvt rensede rabarberstængler, en masse dejlig rørsukker og 1 hel vaniljestang. Som altid mener jeg at man skal smage på sin marmelade - jeg ved at Frøken Jensens Syltebog har stramme regler omkring mængden af sukker og mængden af frugt, men man kan altså godt smage sig frem!

Rabarber og blommer koger i en stor gryde med en lille sjat vand, sukker og vanilje til konsistensen er som man allerbedst kan lide det. Marmeladen hældes på skoldede glas, låget skrues på med det samme og sættes til at afkøle lidt på køkkenbordet inden de ryger i køleren hvor de ikke kommer til at stå længe - tro mig, denne sammensætning er skøn.  

3 kommentarer:

 1. Lyder som en god kombination. Den må jeg prøve af!

  SvarSlet
 2. Hej Linn,
  det skal du klart unde dig selv. Du har btw en sej blog!
  Kh Natalie :)

  SvarSlet
 3. ARSIP SUMUT

  HEADLINE NEWS >> https://www.arsipsumut.com/

  SvarSlet