søndag den 23. oktober 2011

Nordisk carbonara



Nordisk carbonara! Jeg synes selv det er ret genialt: En let, fiberfyldt og sprød udgave af en af mine yndlingsretter. Rimelig enkel tilføjelse: Nemlig fintsnittet hvidkål og lidt tørret ramsløg og et enkelt løg. Der er heller ikke æg i retten, men bare lidt fløde. Super hurtig hverdagsret som også sagtens kunne laves uden fløde eller med spidskål i stedet.

Til 2 personer

250 g pasta penne koges al dente og de sidste to minutter af kogetiden tilsættes
200 g frosne ærter. Husk altid salt.

150 g bacon i tern steges sprødt på en pande, tages af og lægges på køkkenrulle
1 stort rødløg hakkes.
1/4 hvidkålshoved snittes fint i strimler.


Panden tørres hurtigt af med et stykke køkkenrulle og løget og hvidkålen svitses i et dryp olivenolie til kålen falder lidt sammen. Tilsæt nu
2 tsk tørret ramsløg,
salt, peber
2 dl fløde, fx madlavnings og
1 spsk sød røget paprika

Når det er reduceret lidt og smager skønt, tilsættes baconen og det blandes let.
De afdryppede penne med ærter kommes tilbage i gryden og kål-bacon-blandingen tilsættes og der røres.

Servér med lidt ekstra ramsløg og, i en ideel gastronomisk verden, friskrevet Vesterhavsost.

3 kommentarer:

  1. herligt tiltag med flere kostfibre! Sådan forsøger jeg også at tænke ekstra grønt ind i hverdagsmaden .... den må jeg huske:-)

    SvarSlet
  2. Ja, det er altså en god snigmåde at spise kål på. Sådan et velvoksent kålhoved kan godt tage flere uger at komme i gennem! Så er det smart at putte pasta på det :)

    SvarSlet