onsdag den 17. august 2011

Risotto med fennikel, gourmetbønner, safran og chorizo

Dejlige økologiske risottoris - og så var de billige i SuperBest
Snittede gourmetbønner/hestebønner og fennikel
Hvid portvin fra Lissabon - erstatter på det smukkeste hvidvin
Min dejlige århusianske venindes finger sammen med pølserne. Ikke rigtig en pølsefinger, vel?
Importeret øko-boullion fra Tyskland som udmærket supplerede resterne af min hane-fond
Så skal der bare røres i en halv times tid og så er der den skønneste risotto
Jeg havde min højskole-roomie på besøg over weekenden og nøøj hvor vi hyggede! Især med at sove længe, drikke morgenkaffe i flere timer, drikke te resten af dagen, gå ture, tage på Fair Fælled Festival, gå i biografen, drikke vin, drikke drinks og især, lave mad. Vi havde egentlig tænkt at besøge det økologiske spisehus BioMio som ligger et stenkast fra min lejlighed, men når man nu kan lave økologisk mad selv... Det må blive en anden god gang,

Risotto er altså en af mine yndlingsretter og den er bare en altid en smagseksplosion! Denne gang blev den til således, til 4 sultne mennesker:

500 g øko risottoris
3 løg
4 fed hvidløg
1 dl vodka
3 dl hvid portvin eller hvidvin
1 stort nip safran 
1 liter hjemmelavet hanefond
1/2 liter øko grøntsagsboullion
1 stor fennikel
500 g gourmentbønner
Salt, friskkværnet peber
1 lille klat smør
50 g friskrevet parmesan
1 stykke chorizo - vores var ikke så stort, men det var sagtens udelades

Hak løg og hvidløg. Skyl bønnerne og knæk spidsen af. Snit dem og fennikel i passende stykker. Skær chorizoen i tern og steg i eget fedt på en pande til de er sprøde. 

Varm en stor gryde op med lidt olie i bunden. Svits løg og hvidløg. Tilsæt risene. Når de er blevet lidt klare i det, tilsættes vodka og hvid portvin. Rør rundt.  Og så begynder processen ellers: En skefuld fond, rør rundt. En skefuld fond, rør rundt. Jeg tilsætte grøntsager ca. 10 minutter før risene var færdige og næste gang vil jeg vente til 5 minutter før, men det er en smagssag. Tilsæt undervejs i processen safrantrådene og salt og peber og smag jævnligt til. Når risene er møre, tages gryden fra varmen og der tilsættes smør, peber, parmesan og chorizo. Låget sættes på og gryden står i 3-4 minutter. 

Vi fik risottoen med rødvin og en skøn salat af alt-godt-fra-køkkenet: Rød grapefrugt, persille, peberfrugt, gulerød, tomat og en syrlig-sød balsamicodressing.

Risotto skal som bekendt være lind - men dette billede blev taget af den sidste portion.
Fantastisk ret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar