søndag den 17. juli 2011

Oksekød og rodfrugter i smuk timiansauce

Dette smukke billede af en velvoksen oksebøf på leje af sprøde, gode rodfrugter badet i sauce af rødvin, piskefløde og timian stammer fra den såkaldte romantiske middag for en måned side. Time flies when in good company. Roskilde Festival, arbejde, sommerhus i Gråsten og party-uartig har den stået på de sidste tre uger, men nu har jeg retuneret til bloggerningen og jeg er BAGUD. Derfor: Vogt jer for ævl om sommerhusmad, pandekager og basislagre, jeg har masser af ordgejl i baghånden!!!

Til retten her der er noget nær cheffotografens livret tager du dine bedste kartofler og skærer dem i kvarter, overhælder med din bedste olivenolie, masser af havssalt og peber og frisk timian/rosmarin/oregano eller tørrede af samme og bager ved høj varme til de er sprøde som friskbagte vafler en tør, hed sommerdag.

Steg din lækre, velhængte, velkrydrede-med-salt-og-peber bøf i en blanding af smør og olie til den er som du ønsker. Tag af panden og læg evt. et låg på dem mens du laver saucen.

Tør panden lidt af med lidt køkkenrulle og lav en sauce af fløde, rødvin, timian, salt, peber, dijonsennep og en snas soya, evt. lidt eddike og sukker. Smag til mange gange og reducér den lidt. Der behøver ikke at være særlig meget, men det skal smage kraftigt og godt.

Servér hele herligheden med en dejlig tomatsalat eller en crispy grøn salat og glas'sevis af god rødvin.      

2 kommentarer: