tirsdag den 6. september 2011

Kanelsnegle med kardemommeKanelsnegle er aldrig noget jeg har dyrket at lave selv. Spise dem, bevares, det har jeg alle dage gjort. Men efter en masse søgninger, fandt jeg denne opskrift som lød rigtig god i sin oprindelige form, men også godt kunne simplificeres til en mere klassisk opskrift. Jeg ændrede lidt ved opskriften, så her er den med mine tilføjelser. Jeg tilsatte ret meget kardemomme og det passede super godt til kanelen - de smagte virkelig af noget og dét kan jeg lide!


20 kanelsnegle:


25 g gær
2½ dl mælk
2 spsk solsikkeolie
1 spsk mørk rørsukker
1 tsk salt
1 spsk friskkværnet kardemomme
50 g fuldkornhvedemel
100 g durummel
250 g hvedemel


Helt klassisk opløses gæren i mælken, salt, sukker, olie og ca. 10 kardemommekapsler kværnes på kaffekværnen og sigtes i skålen og al melet tilsættes. Ælt dejen til den er glat og smidig og lækker og lad den hæve så længe du orker at vente. Jeg holdt 50 minutter, men 1-1,5 time er også optimalt. 


Imens du venter, laver du remoncen af:


125 g blødt smør
4 store spsk brun farin
1 dl mørk, grov rørsukker
2 spsk kanelsukker


Så kan du ellers rulle dejen ud i en stor firkant og smøre remoncen jævnt ud. Så er det ellers bare at rulle dejen på den længste led og med en skarp kniv skære kanelsneglene ud, mine blev vel 2 cm tykke. Så flyttes de forsigtigt over på en bagepapirsbeklædt bageplade og efterhæver i mindst en halv time.... Eller 20 små minutter, igen, hvis du ikke kan vente. 


Så skal de bare bages i ca. 20-30 minutter på 175 grader. Og de smager fantastisk lune eller med lidt glasur dagen efter. 


1 kommentar: