Jeg have længe haft lyst til at helstege en kylling. Der er
bare et eller andet tilfredsstillende i at klargøre et helt dyr og tilberede
det, det griber nok i noget urmenneskeligt i mig. Jeg
traskede ned i min lokale Irma og kiggede lidt på udvalget. Det blev en
konventionel (gisp!) krabat på 1600 gram – så forhåbentlig har den fået lov til
at leve lidt længere end sine mindre brødre. Du kan bruge præcis den slags
kylling du vil, men denne ekstrastore fra De 5 gårde er anbefalelsesværdig. Jeg
fyldte den med følgende:
1 økocitron
2 æbler
5 fed hvidløg
1 rødløg
1 håndfuld rosmarin
Salt og peber
Olivenolie
Skær æblerne, løget og citronen i store stykker. Pil
hvidløgsfedene og hak rosmarinen. Pak dit dyr ud og se om det ser fint ud eller
trænger til lidt soignering. Jeg lod lever og andre ting sidde og duppede den
blot lidt med køkkenrulle. Put fyldet ind i dyret og luk til med fx kødnåle.
Smør olivenolie på skindet og krydr med rigelige mængder salt og peber. Sæt
dyret i et ovnfast fad og i en ovn på ca. 180 grader og giv den 1 times tid og
kig så til den igen. Jeg gav min ca. 1 time og 15 minutter, men det kommer an
på ovnen og størrelse. Det er svært at vide hvornår den er færdig, men en
tommelfingerregel er at kødsaften skal være klar. Jeg synes det er nemmest at
se på om kødet ser hvidt ud under skindet. Vi skar bare dyret ud og spiste løs
og gemte ca. den anden halvdel til en meget rar pastaret to dage efter. Gem
endelig også skyen i en lille beholder – det er guld værd.
Det virker som et lidt stort projekt, men til gengæld har
man mad til to dage når man er to personer og kan lave alskens dejlige retter
med sådan nogle kyllingerester. Det behagelige er også at det tager utrolig
kort arbejdstid, og så kan man jo studere eller gøre rent mens man venter på
herligheden.
Det helstegte spiseklare dyr. Mmm... |
Den kylling har haft lige så elendige livsvilkår som alle andre konventionelle kyllinger, men har da muligvis levet en uges tid længere. Hvis du skal købe en god kylling der har levet et godt liv, så har Netto nogle Løgismosekyllinger til 89 kr. De er opvokset under frie forhold i Frankrig.
SvarSletHej Henriette,
SvarSlettak for din kommentar og dit gode tip! Jeg har været på jagt efter Løgimose-kyllingerne, men synes sjældent jeg har held til at opstøve dem. Måske skulle jeg prøve en anden Netto.
Venligst Frøken Uldbjerg
Hey! I simply would like to give an enormous thumbs up for the great info you could have right here on this post. I will likely be coming again to your blog for extra soon. http://agorazoellinika.org
SvarSletThis design is wicked! You obviously know how to keep a reader entertained.
SvarSletBetween your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost...HaHa!) Great job.
I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it.
Too cool! agen slot joker123
I image this might be various upon the written content material? then again I still believe that it may be appropriate for nearly any form of subject subject matter, because it will continuously be gratifying to resolve a heat and delightful face or possibly pay attention a voice whilst preliminary landing. portuguese-passport
SvarSletimp source Read Full Report official site have a peek at this web-site click to investigate this content
SvarSletv9x20e2r79 f6a54i4n77 w5a93p4c66 x6p56l8z06 c1f20n7j37 s5y19n1b14
SvarSlet