lørdag den 12. oktober 2013

Penne med stegt kylling, hvidløg, cherrytomater, rød peberfrugt, mozzerella, og frisk basilikumHer er den fantastiske ret som vi lavede med resterne af den helstegte kylling. Det var faktisk for en gangs skyld cheffotografen der lavede retten, men han gengav rimelig nøjagtigt hvordan han gjorde:

300 gram penne af god kvalitet
3 fed hvidløg
1 løg
1 håndfuld cherrytomater
1 rød peberfrugt
helstegt kylling af 1 stort bryst samt en masse smagfulde rester fra skroget
3 spsk bouillon fra kyllingen (vigtigt!)
Salt, peber
Lidt oregano
Lidt balsamico

Til servering:
1 kugle mozzerella
Frisk basilikum ad libitum
Friskrevet gran spicco (grana padano-agtig-ost. Jeg.er.afhængig.)

Sæt dit pastavand over. Skær løg og hvidløg i tynde skiver på dit mandolinjern. Skær cherrytomater og peberfrugt i tern. Pluk kødet af dit kyllingeskrog og skær brystkødet i pæne tern. Steg løg og hvidløg i lidt god olivenolie og tilsæt tomater og peberfrugt. Krydr med salt og peber og lad det falde lidt sammen, det skal vel have 3-4 minutter. Tilsæt nu kylling, bouillon, og et nip oregano og evt. lidt balsamico for syre. Steg lidt videre og bland det hele med de friskkogte penne. Riv eller skær mozzerellaen og fordel den over din portion og garnér med mere ost og masser af frisk basilikum.

Himmelsk!
En ret som ligner og minder om alle andre pastaretter, men den var nu alligevel ret unik pga. den intense smag af kyllingen og bouillonen. Det er ikke sidste gang vi laver pasta på den måde! Meget sådan rustik og autentisk ret der smager udover det sædvanlige.

1 kommentar: