søndag den 8. maj 2011

Hjemmelavede burgere

Hjemmelavede burgere... Noget af det bedste! Især hvis man bager bollerne selv og lige krydrer kødet med lidt forskelligt... Lækkert lækkert! Specifikationer følger :)


Jeg bager som regel altid burgerbollerne selv - dels fordi det smager bedre, dels fordi det gør burger til et virkelig sundt og mættende måltid. Denne her gang lavede jeg en burgerbolledej således:

20 g gær
7 dl vand
2 dl yoghurt
1 spsk salt
1 håndfuld soltørrede tomater
2 spsk paprika eller pimentón
1 spsk basilikum eller oregano
1 tsk chili
Speltmel
Grahamsmel
Hvedemel

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt resten. Det er let at klippe de soltørrede tomater i små stykker. Jeg gad altså ikke ælte dejen, så den blev bare rørt med farsrøreren til den havde en god, fast konsistens. Jeg lod dejen hæve i 3 timer, formede boller med en ske og bagte i ca. 30 minutter ved 225 grader. Min oprindelig plan var faktisk at toppe bollerne med revet ost, men det glemte jeg. Så det kom ind i burgeren.

Det hakkede oksekød 3-7% blev rørt med 1 spsk dijonsennep, hakket løg, 2 fed hakkede hvidløg, paprika og basilikum og sat i køleren for at hvile sig inden jeg formede bøfferne og stegte dem i kort tid ved høj varme på min pande. Efter de blev vendt første gang kom der et par skiver emmenthaler på.

Fordi der ikke var så meget okse, stegte jeg også lidt kalkunbacon og det er dét der ligger på toppen af bøffen på billedet. Det fungerede også super! Ellers kom der helt klassiske burgeringredienser i som romainesalat, tomater, agurker, rødløg, mayo, sennep, ketchup, syltede agurker, jalepeños og hold op hvor var det godt! Lav det!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar