tirsdag den 24. maj 2011

Pærekompot med stjerneanis og vanilje


Hvad gør man med overmoden frugt? Laver kompot! Så 5 smukke grønne pærer og 1 noget rynket æble røg i gryden med skræl og hud og hår og fik tilsat sig lidt rørsukker, 2 stjerneanis og en halv "tom" vaniljestang og lidt vaniljesukker. Op på blusset, og simre i 40 minutter til det var godt udkogt. Det skulle have været tilsmagt med lidt citronsaft (som jeg er afhængig af, har lige brugt 5 citroner på et par dage), da det blev lidt til den søde side.

Det skal spises med hjemmelavet koldskål som jeg laver hele tiden når det er bare det mindste forår. Jeg plejer at tage 1 liter god kærnemælk og 0,7 liter yoghurt/ylette/ymer/græsk yoghurt - hvad der lige er og piske det godt sammen med masser af citronsaft og vanilje og sukker. Vil snart prøve at blende lidt frossen frugt i, det husker jeg som voldsomt godt - med honningristede havregryn til :) Eller kammerjunker. Eller frisk frugt. Melon og nektarin og jordbær er favoritter. Appelsin er også nizzle.

1 kommentar:

  1. Det er nemlig rigtigt - og så er stjerneanis også en god ven af køkkenet hjemme hos mig :-D

    SvarSlet