søndag den 1. maj 2011

Håndmadder


Når man laver køkkenet om må man spise lidt rugbrødsmadder... Men det kan man godt gøre med stil! Efter IKEA-besøget og selve nedrivningen var vi godt sulte, især min far og kæresten, så jeg smurte selvfølgelig madder! Dagen inden vi flyttede komfuret havde jeg bagt 2 rugbrød og et grovbrød, lavet en sund og frisk udgave af italiensk salat og kogt nogle æg. Så det var lige for at lave en lille æggesalat!

Æggesalat:
3 æg
2 spsk økomayonaise
5 modne cherrytomater
2 tsk karry
Salt, peber

Skær de kogte æg midt over og tag blommen ned i en skål. Mos blommerne og rør dem med karry, god mayonaise, salt og peber. Hak hviderne i fine tern og rør dem i. Hak også cherrytomaterne og bland dem i. Smag det til og pynt med kørvel eller mere klassisk, karse eller purløg! Mums!Italiensk salat - den sunde version! Jeg fandt opskriften i min favoritkogebog - Suveræne Successer af Tina Scheftelowitz og Sonja Bock - kan virkelig anbefales. Det var også dér jeg fandt den "nye" version af gulerodskage som tidligere omtalt på denne blog :)

En italiensk salat består af ærter, blancherede gulerødder, hvide asparges og en dressing bestående af... for det meste mayonaise. Min version indeholdt:

300 g ærter
6 store gulerødder
Dressing af:
fromage blanc, dijonsennep, salt, peber, sukker

Skær gulerødderne i passende tern og blanchér dem lynhurtig. Bland dressingen og og bland det hele sammen. Smag grundigt til og hvis du synes - så ibland 1 spsk god mayonaise, det giver virkelig en god smag. Servér med lækker røget skinke.

Den tredje og sidste mad, var såre simpel: Paté med jalepeño!  
Servér det hele til de hårdtarbejdende mænd med kolde øl :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar