tirsdag den 3. maj 2011

Squashboller

Jeg er tosset med at putte revne grøntsager i brød! Det bliver så saftigt og frisk og blødt og så med en sprød skorpe udenpå. Det er også en god måde at få brugt de lidt slatne gulerødder, den rest af squash eller måske andre rodfrugter? Nå, men her kommer lige en lille opskrift - ellers er det altså bare at lave nogle koldhævede grovboller og tilsætte den revne squash inden melet røres i.

15 g gær
7 dl vand
2 dl yoghurt natural
1/2 revet squah
2 tsk salt
200 g havregryn
3 dl fuldkornshvedemel
3 dl fuldkornsspeltmel
2 dl grahamsmel
Hvedemel for resten

Riv squashen. Opløs gæren i vand og yoghurt. Rør squash og salt i. Tilsæt havregryn og alt melet. Rør til du kan lide konsistensen. Du kan også ælte den hvis du synes. Lad den hæve koldt i 10-12 timer, sæt på en bageplade og bag i 40 minutter ved 225 grader cirka. De skal være godt sprøde og fine lysebrune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar