tirsdag den 10. maj 2011

Salat med spidskål, asparges, krydderurter, kartofler og røget makrel


Sommervejr giver lyst til sommermad! Så jeg besluttede at lave SALAT til aftensmad! Det blev herre godt hvis jeg selv skal sige det. Min bordherre var heller ikke utilfreds - på trods af at han kun fik vand til :)Egentlig havde jeg bygget hele ideen op omkring én råvare: Radiser. Jeg elsker radiser, men synes det kan være vanskeligt at finde den perfekte sammensætning. Selvfølgelig havde Netto ikke radiser... Jeg lod mig ikke slå ud og lavede i stedet en salat til 2 personer af:

1/2 hoved spidskål
1 romainesalathoved
1 gul peberfrugt
250 g grønne asparges
1 rødløg
1/2 agurk
1 ordentlig dusk dild
1 ordentligt bundt purløg
400 g kogte kartofler med skræl
1 hel røget makrel (ca. 300 g)
(1 bundt radiser - hvis din Netto har det)

Kog kartoflerne med skræl i grundigt saltet vand. Damp eller blanchér aspargesne kort. Hak, skær, snit, klip og flå alle råvarerne og bland dem i din smukkeste salatskål (jeg brugte min hvide Margrethe, det gik an). Jeg serverede faktisk makrellen omrørt med meget peber, lidt salt og citronsaft for sig, så kunne man selv garnere. 


Dejlig gul fast kartoffel med skræl


Dejlig røget makrel med peber en masse
Dressingen bestod af:
4 spsk yoghurt naturel
2 tsk dijonsennep (eller anden sennep)
1 tsk sukker
Salt, peber
Citronsaft
1-2 spsk hakkede kapers 
Hold op hvor smagte det skønt og sommerligt! Og så ligger det så let i maven at man sagtens kan spise Løgimose koldskål smagt til med hyldeblomst til dessert med lidt ananas. Dejlig sommermad :)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar