Egentlig havde jeg bygget hele ideen op omkring én råvare: Radiser. Jeg elsker radiser, men synes det kan være vanskeligt at finde den perfekte sammensætning. Selvfølgelig havde Netto ikke radiser... Jeg lod mig ikke slå ud og lavede i stedet en salat til 2 personer af:
1/2 hoved spidskål
1 romainesalathoved
1 gul peberfrugt
250 g grønne asparges
1 rødløg
1/2 agurk
1 ordentlig dusk dild
1 ordentligt bundt purløg
400 g kogte kartofler med skræl
1 hel røget makrel (ca. 300 g)
(1 bundt radiser - hvis din Netto har det)
Kog kartoflerne med skræl i grundigt saltet vand. Damp eller blanchér aspargesne kort. Hak, skær, snit, klip og flå alle råvarerne og bland dem i din smukkeste salatskål (jeg brugte min hvide Margrethe, det gik an). Jeg serverede faktisk makrellen omrørt med meget peber, lidt salt og citronsaft for sig, så kunne man selv garnere.
![]() |
Dejlig gul fast kartoffel med skræl |
![]() |
Dejlig røget makrel med peber en masse |
Dressingen bestod af:
4 spsk yoghurt naturel
2 tsk dijonsennep (eller anden sennep)
1 tsk sukker
Salt, peber
Citronsaft
1-2 spsk hakkede kapers
Hold op hvor smagte det skønt og sommerligt! Og så ligger det så let i maven at man sagtens kan spise Løgimose koldskål smagt til med hyldeblomst til dessert med lidt ananas. Dejlig sommermad :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar