tirsdag den 17. maj 2011

Pizza Bianca

... eller hvid pizza som det også hedder. Det betyder slet og ret: Pizza uden tomatsovs og et eksempel på en sådan er kartoffelpizzaen som du finder opskriften på her på bloggen. Jeg havde dog en anden idé om en pizza bianca med hele bagte cherrytomater, havsalt i smukke flager, olivenolie og timian som en art forret. Det blev dog til en rigtig middagspizza med ost, rødløg og serrano. Resultatet blev virkelig lækkert og ligesom jeg havde regnet med! Kan virkelig anbefales i en snæver vending.


Pizzadejen blev lidt anderledes end den føromskrevne, da rugbrødet under efterhævningen hævede noget over formen! Faktisk eksploderede det lidt. Psyko-surdej. Men det overskydende kunne sagtens bruges i både en dejlig langtidhævet pizzadej og et super-langtidshævet brød. Jeg tog blot ca. de 5 dl overskydende rugbrødsdej og blandede med min favorit hvedemel fra De 5 gårde, grahamsmel, vand og salt. Pizzadejen blev æltet og også tilsæt lidt olie og brødet blev rørt grundigt med farsrøreren.

Dagen efter blev pizzadejen rullet super tyndt ud af cheffotografen og den ene dækket med olivenolie, FRISK mozzerella, tynde skiver af kartofler, frisk rosmarin og masser af friskkværnet peber og havsalt. Den anden blev også dækket med olivenolie og mozzerella, cherrytomaterne, rødløg, hvidløg i skiver, serranoskinke i strimler og masser af frisk timian!

Pizzaer blev serveret med frisk rucolasalat og olivenolie og en halv øl. Det var jo mandag. Cin cin!

  

2 kommentarer:

 1. Åh, hvor ser den fantastisk ud, den skal da KLART prøves!! Skøn blog du har her, glæder mig til at følge den :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  SvarSlet
 2. Hej Birthe.

  Det kan også virkelig anbefales - du kan jo prøve i din prof. pizzaovn! Bare husk olien og havsalt - det gør nærmest det hele!

  SvarSlet