tirsdag den 17. maj 2011

Mørkt hvedebrød med surdej

Som omtalt i pizzaafsnittet var rugbrødsdejen hævet ud over alle breder og kunne derfor bruges som en surdej i et dejligt hvedebrød. 3 dl rugbrødsdej blev rørt med dejlig hvedemel fra De 5 Gårde, som er helt fantastisk! Den er nemlig specielt formalet og indeholder mange flere skaldele end andre hvedemele som oftest er kridhvide og fine. Denne her dufter af korn og har en skøn farve! Virkelig 20 kroner værd! Til gengæld skal man ikke lade sig narre af deres kyllingeprodukter - de er ligeså industrialiserede som alle andre. De ser bare lidt bedre ud - men kyllingerne er ikke øko eller behandlet derefter. Det er melen nu heller ikke, men af høj kvalitet og uden stråforkortere.

Nå, men dejen hævede i køleren i små 36 timer og blev bagt ved 225 grader i 25 minutter - og resultatet blev super! Det kan virkelig betale sig at væbne sig med tålmodighed når det gælder brød - det bliver noget helt andet! Det var også meget lækkert med den syrlige smag og smukke mørke farve pga. rugmelet. Jeg valgte også at tage lidt af dejen fra til surdej til næste gang - man kan sagtens bruge sin rugbrødssurdej. Hvis man vil starte fra scratch med brødbagning osv. er www.broedet.dk en langt bedre kilde end mig - jeg slumper simpelthen for meget :)

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar